Word bestuurscoach bij PEP

3 februari 2017

Wat doet een bestuurscoach?

Een ervaren bestuurscoach helpt een vrijwilligersorganisatie/vereniging in Den Haag om in 2 tot maximaal 5 gesprekken en met een frisse blik, de horizon van het bestuur te verbreden. Hiervoor zoeken we experts uit het werkveld die op vrijwillige basis de besturen van deze organisaties kortdurend bij willen staan.

We zoeken naar mensen die ‘autoriteit’ hebben op hun expertisegebied. Mensen die in staat zijn met hun ervaring andere bestuurders te prikkelen en te motiveren of een spiegel voor te houden. Hierbij blijft het bestuur zelf eigenaar van hun ontwikkelwens. Zet u uw ervaring in om besturen op weg te helpen? 

Waarom bestuurscoach worden?

- U kunt uw expertise inzetten ten goede van een maatschappelijk doel.
- U doet ervaring op als coach.
- U ontmoet andere bestuurders en bestuurscoaches.

Aanmelden als bestuurscoach

PEP Den Haag zorgt als lokaal kenniscentrum voor deskundigheidsbevordering en de ontwikkeling van ondersteuningstools op gebied van vrijwillige inzet. Heeft u belangstelling voor de rol van bestuurscoach, neem dan contact op met Marja Salman, om de inzet te bespreken.

U wordt bevraagd op uw expertisegebied en competenties. Op basis daarvan maakt PEP een profiel (met foto) dat op de bestuurscoaching-website van PEP geplaatst wordt. Met een online bestuurdersscan inventariseert PEP de ondersteuningswens van vrijwillige besturen. Op basis van hun antwoorden zoekt PEP naar de juiste match. U ontvangt een verzoek tot bestuurscoaching, waarna u kunt aangeven of de coachingsvraag past bij uw expertise.

Bekijk de PEP bestuurscoaching-website: www.pep-scan.nl
Zie wie er al bestuurscoach is: www.pep-scan.nl/coaches

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren