Gratis ICT advies van CGI!

6 februari 2020

Gratis advies over AVG, cyber security en online opslag.        
Meld je snel aan, er zijn beperkt plekken beschikbaar!

Hoe ga je zorgvuldig om met persoonsgegevens van je vrijwilligers? Hoe veilig is de website van jouw stichting of organisatie? Is deze beschermd tegen hacks en kunnen de persoonsgegevens van jouw bezoekers niet lekken? Beveiliging van je online diensten wordt steeds belangrijker. Samen met CGI (een bedrijf behorend tot de wereldwijde top binnen de ICT consultancy) biedt PEP een beperkt aantal maatschappelijke organisaties een gratis screening van hun online diensten. 

Hoe grijp je deze kans?

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, kijken we of je organisatiedoelen aansluiten bij het maatschappelijk betrokken idee van CGI (zie onderaan dit artikel). CGI heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ondersteunt daarom graag organisaties die op diezelfde lijn zitten. Indien er een match is, neemt CGI contact met je op en koppelen zij een gratis consultant aan jouw organisatie. Deze consultant zal tot twee dagdelen meedenken aan de opdracht en daaruit volgt een advies. CGI maakt dus inzichtelijk wat jij zelf kunt doen, of juist moet uitbesteden, om bij jouw organisatie de ICT zaken op orde te hebben. De consultant zoekt waar mogelijk naar een oplossing die je zelf kunt uitvoeren en geen extra kosten oplevert.

Let op: voor deze samenwerking geldt op = op. Meld je dus snel aan.

Met welke vraagstukken kun je terecht?

CGI kan op de volgende twee thema’s van advies voorzien:

  • AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)
  • Online opslag en online samenwerking

Per thema kun je denken aan vragen zoals:

AVG

Wat is er nodig om de online (leden)administratie AVG-proof te laten verlopen?Voldoen de online diensten van mijn organisatie aan de AVG-wetgeving?

Online opslag en online samenwerking

Hoe deel je zorgvuldig documenten met vrijwilligers? Hoe kan ik (gratis) online diensten zoals Dropbox optimaal gebruiken voor online opslag van bestanden en samenwerking met collega’s?

Cyber security

Hoe kan onze organisatie zich het beste wapenen tegen online aanvallen?

Wanneer komt je organisatie in aanmerking?

  • Je organisatie is bewust bezig met duurzaamheid.
  • De organisatie is een stichting of vereniging en actief in Den Haag.
  • De organisatie zet zich in voor maatschappelijke doelen.
  • De organisatie bestaat voor maximaal 30% uit betaalde krachten.
  • De hoofdactiviteiten van de organisatie wordt uitgevoerd door vrijwilligers.
  • Je beschikt niet over de middelen om zelf een screening te organiseren.
  • Je bent bereid tijdens de opdracht iemand binnen de organisatie beschikbaar te stellen om samen te werken met de adviseur van CGI.
  • Je opdracht voor CGI is een eenmalige, kortdurende opdracht.

Aanmelden

Meld je aan via het aanvraagformulier. Indien de pilot vol is, wordt dat hier vermeld. Het invullen van dit formulier biedt geen garantie voor een koppeling aan CGI. Aanmelding verloopt via het aanmeldformulier. Formulieren die niet volledig zijn ingevuld kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Met vragen kun je terecht bij Derk Hazekamp [email protected].

Over CGI

CGI, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld. Met ongeveer 77.500 consultants en professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio, van strategische IT en business consulting tot systeemintegratie, managed IT en business process services en oplossingen. CGI werkt lokaal nauw samen met haar klanten en vult dit aan met haar wereldwijde distributienetwerk, waarmee zij haar klanten helpt hun resultaten te versnellen en te digitaliseren. Met een fiscaal 2018 gerapporteerde omzet van C$11.5 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB). Website: www.cginederland.nl.

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!