Gezocht: efficiënte bestuurders

16 mei 2017

Bestuurt u efficiënt? Doe mee aan onderzoek!
Voor een onderzoek in samenwerking met de Erasmus Universiteit zijn we op zoek naar bestuurders van vrijwilligersorganisaties die het besturen efficiënt aanpakken. Concreet: we zoeken bestuurders die maximaal 4 uur per week besteden aan hun bestuurstaken.

De ervaring leert dat het besturen van een vrijwilligersorganisatie vaak veel tijd vergt van de bestuurder, terwijl ‘gewoon’ vrijwilligerswerk tegenwoordig vaak niet meer dan vier uur per week kost.

We willen dus graag onderzoeken welke strategieën bestuurders toepassen om het bestuurswerk te reduceren tot een aantrekkelijke en behapbare taak. Het is een landelijk onderzoek, dus als uw organisaties buiten Den Haag actief is bent u ook welkom! Heeft u ideeën of ervaringen met bestuursvernieuwing? Deel het met ons! In drie sessies destilleren we uit uw ervaringen de tien meest efficiënte strategieën. Deze strategieën werken we uit zodat ook andere bestuurders deze kunnen toepassen. U kunt rekenen op publiciteit voor uw ideeën en uw organisatie.

Meedoen?
Schroom niet om uw bijdrage te leveren aan het onderzoek. Elk idee is er één! Save de date en meld u aan bij Tim ’S Jongers of Annemiek Haneveld van PEP Den Haag. De volgende bijeenkomst is in de avond op maandag 25 september.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren