Gezocht! Uitdagingen om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen

5 september 2016

Stuur uw uitdaging of vraagstuk vóór 8 september in!

In het kader van “Zorginnovatie in Den Haag” organiseert de gemeente Den Haag van 2 tot 7 oktober 2016 een hackathon rondom het thema zorginnovatie voor ouderen. Hiervoor is de gemeente op zoek naar interessante uitdagingen, kansen of vraagstukken die u tegenkomt op de werkvloer met als doel om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Het kan bijvoorbeeld gaan om de inzet van big data bij het benaderen van eenzame ouderen in de wijk, of het gebruik van slimme technologie om huizen of gebouwen toegankelijker te maken, of de vraag of een app ingezet kan worden om personeel te ondersteunen bij het fit en gezond houden van ouderen.

Een hackathon – een samenvoeging van ‘hacken’ en ‘marathon’ – is een soort creatieve snelkookpan, waarin in korte tijd concrete oplossingen bedacht en gebouwd worden met behulp van allerlei (nieuwe) technologie. Tijdens deze innovatieweek gaat men aan de slag met het vraagstuk hoe ouderen met en zonder een beperking zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen door hen toegang te geven tot de juiste hulp en ondersteuning. De focus ligt op het vinden van ICT-oplossingen die het welzijn van ouderen kunnen vergroten.

Hackers met verschillende achtergronden, op het gebied van technologie en zorg, gaan aan de slag met ‘uitdagingen’ die zij uit het werkveld krijgen.

Heeft u een uitdaging of vraagstuk? U kunt uw “uitdaging” aanmelden via www.denhaag.nl/hackathon. Dit kan tot woensdag 8 september. U krijgt dan zsm bericht of uw uitdaging verder uitgewerkt wordt voor de hackathon.

 

Terug

praktijkverhalen

Rapport Inclusieve Mantelzorgondersteuning

Jaarverslag 2017

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!