Meldpunt Verdringing

27 januari 2017

Vrijwilligerswerk is een mooi middel om extra taken invulling te geven. Bijvoorbeeld een kopje thee drinken met een bewoner van een verzorgingshuis of deelname aan een bewonersvereniging. Ook kan het mensen helpen werkervaring op te doen of invulling te geven aan hun dagelijkse leven. Maar het mag niet leiden tot verdringing op de arbeidsmarkt.

De gemeenten in Haaglanden en de FNV willen verdringing op de arbeidsmarkt voorkomen.  Werknemers mogen niet hun baan verliezen of een achteruitgang in arbeidsvoorwaarden ervaren door de inzet van werkzoekenden. Echte banen mogen niet worden verdrongen door de inzet van mensen die zonder loon werken. Ook moet worden voorkomen dat uitkeringsgerechtigden zonder loon productief werk verrichten of dat werkzoekenden werken zonder loon zonder realistisch perspectief op betaald werk. Ook door de inzet van Social Return mogen reguliere werkenden hun arbeidsplaats niet verliezen. 

Toch kan er verdringing plaatsvinden. Als u het idee heeft dat u in uw omgeving verdringing ziet, kunt u bij het Meldpunt Verdringing in de regio Haaglanden melding doen van een situatie waarbij volgens u sprake is van verdringing. 

De achtergronden van het meldpunt treft u hier aan. U kunt ook direct een melding doen.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren