Follow Your Dreams online zet met thema 'School & werk' in op einde schooljaar

13 juli 2020

Het onlineprogramma van Follow Your Dreams is tot nu toe succesvol ontvangen door de deelnemers aan het programma. Zo wordt de liveshow iedere donderdag goed bekeken. Met nu nog 5 van deze shows te gaan, en het naderende einde van het schooljaar, verwacht de organisatie nog meer jongeren tussen de 16 en 27 jaar aan te trekken. Het traject wordt op 13 augustus afgesloten met een online festival.

Deze week gaat de wekelijkse liveshow in op het thema ‘school & werk’. Jongeren moeten al jong keuzes maken die de loop van de rest van hun leven beïnvloeden. De keuze van een studie, of zelfs een baan, het zijn geen makkelijke keuzes. Zeker als eigenlijk niet goed weet wat je precies wilt doen, waar je talenten liggen en hoe je ervoor zorgt dat je gelukkig bent in de studie of het werk wat je doet. ‘School & werk’ is slechts 1 van de thema’s waar Follow Your Dreams zich mee bezig houdt. De afgelopen weken zijn thema’s als ‘mentale gezondheid’ en ‘drugs & geld’ bijvoorbeeld al langs gekomen. 

Online shows worden goed ontvangen

Iedere donderdagavond presenteert Mariëlle Schmitz samen met Vincent Krieger, lifecoach, de liveshow van Follow Your Dreams. Hierin bellen ze met verschillende gastsprekers die vertellen over hun ervaringen rondom de thema’s. Zo is onder andere Pat Smith al te gast geweest, hij vertelde over zijn visie op het thema ‘stronger together’. Ook Sangie Nutbey werd ingebeld en praatte met de hosts over haar ervaringen rondom ‘mental health’. Komende donderdag staat ‘school & werk’ op het programma.

Krieger: “We hebben er nu 3 live shows opzitten, de reacties die we krijgen zijn heel positief. Sowieso wordt het hele onlineconcept goed ontvangen door de jongeren. Marielle en ik zitten zelf in de studio, de gasten bellen we in. Dat werkt echt goed, het is tof om te zien hoe iedereen hierop reageert. Zowel de deelnemende jongeren als de sprekers zelf. Ook de online workshops blijken een goede oplossing, we blijven zo goed in contact met de jongeren en helpen ze waar nodig.”

Talenten ontdekken en van betekenis zijn

Naast die liveshow zijn er gedurende de week workshops en activiteiten voor de deelnemers. PEP Den Haag en ADO in de maatschappij zijn de organisatoren van die online workshops. Deze hebben thema’s als ‘omgaan met stress’, ‘teamwork’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘keuzes maken’: het thema van deze week. Daarnaast wordt er iedere maandag een fysieke activiteit georganiseerd samen met Ben Lachhab van Resto van Harte. Met die activiteit worden mensen die door de corona epidemie in een lastige situatie zitten geholpen. Denk aan het uitdelen van bloemen en voedselpakketten.

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid): “Follow Your Dreams is een mooi programma. Het is een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun eigen ontwikkeling en inzet voor anderen maken onze samenleving als geheel sterker.”

Online festival als afsluiting

Na de, in totaal, acht live shows, komt er op donderdag 13 augustus een Online Festival als afsluiter. Een festival waarin muziek wordt gecombineerd met interactieve workshops, lezingen en storytelling voor jongeren. De zes thema’s van Follow Your Dreams komen hierin naar voren. Het doel van het festival is de jongeren te inspireren en nieuwe kennis te geven die ze kunnen toepassen op hun eigen leven. 

Follow Your Dreams project

Follow Your Dreams is onderdeel van het rijksoverheid programma (VWS) Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Het is een programma van 6 maanden waarin jongeren 20 uur per week aan hun toekomst en persoonlijke ontwikkeling werken. Tegelijkertijd zetten ze zich in voor een ander, doen iets goed voor de maatschappij en maken een social impact. Het programma is ontwikkeld met de volgende partners: Gemeente Den Haag, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Stichting Ready, ROC Mondriaan, Sportief Besteed Groep, Xtra en Halt.

In september start een nieuw programma, jongeren tussen de 16 en 27 kunnen zich hier nu al voor aanmelden via: Followyourdreams.denhaag.nl

Meer informatie

Meer informatie over het project:
followyourdreams.denhaag.nl
 
Meer over Follow Your Dreams online en de liveshows en aanmelding: followyourdreamsnow.nl
 
De live shows zijn iedere donderdag tussen 19.00 en 21.00 uur te volgen op:
Instagram: instagram.com/followyourdreamsnl
Facebook: facebook.com/followyourdreamsnl
YouTube: youtube.com/channel/UCa-8kpi_LQnoXxvZ8kuhwgg
Twitch: twitch.tv/followyourdreamsnl

Vorige liveshows:
Bekijk de eerste 3 liveshows hier terug:

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

UITGESTELD NLdoet 2020 zaterdags, nationale klusdag

NLdoet, dus Den Haag doet! -> NLdoet helaas uitgesteld i.v.m. coronavirus. Gezondheid boven alles, zeker voor kwetsbare groepen! Standpunt PEP: volg het advies van het Oranje Fonds en stel je NLdoet activiteit uit (zie berichtgeving op de website van nldoet.nl). Heb je je ingeschreven als deelnemer? Check bij de klusorganisator of de klus doorgaat. Heb je je ingeschreven als organisator? Breng a.j.b. de ingeschreven deelnemers op de hoogte van jullie besluit en communiceer zo mogelijk een nieuwe datum. Social-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vergeet uw klus ook niet te plaatsen op de vacaturebank www.denhaagdoet.nl.  Initiatief van het Oranje Fonds omarmd door PEP Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2020 voor de 16e keer. Jaarlijks worden er landelijk bijna tienduizend klussen geklaard. Den Haag is steevast een van de koplopers. Ook dit jaar grijpen wij NLdoet aan om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Nieuwe matches maken en verbinden in het algemeen vinden we belangrijk. Als organisatie komen er nieuwe vrijwilligers op uw pad en vice versa. De meerwaarde is dus niet alleen dat uw klus is geklaard. Maar ook dat er nieuwe vrijwilligers bij u over de vloer komen. Misschien wel voor vast! Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!