Den Haag ook dit jaar koploper tijdens NLdoet

14 maart 2016

Benieuwd naar NLdoet 2017? Klik hier.

Het NLdoet weekend (11 en 12 maart) in Den Haag was opnieuw een succes met een stijging van het aantal klussen en vrijwilligers ten opzichte van 2015. Voor deze editie waren 224 klussen aangemeld in Den Haag en staken ruim 3000 vrijwilligers de handen uit de mouwen. Daarmee was Den Haag ook dit jaar landelijk koploper. Ook was er een grote betrokkenheid van de landelijke en lokale politiek en 190 leerlingen van het Segbroek College.

Het hart van NLdoet was gevestigd in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Den Haag FM deed live verslag van alle activiteiten in de stad. Bezoekers konden hier van diverse leuke klussen doen, zoals het versieren van cupcakes en kaarten maken met goede wensen voor ouderen. Tevens vierde de Haagse Uitdaging haar eerste verjaardag met een beursvloer waar bedrijven terplekke een maatschappelijke organisatie konden helpen met bijvoorbeeld een gift in producten (computers) of in diensten (advies).

Landelijk evenement NLdoet
Tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds waren dit jaar meer dan 9.200 klussen te doen. Dat aantal was nog nooit eerder zo hoog. Naar verwachting heeft een recordaantal van 350.000 mensen de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Dat bleek uit onderzoek van Ipsos.

Den Haag Doet Duurzaam Dag
Bij NLdoet wordt samen met vrijwilligers een klus geklaard. Dit succes willen wij graag een vervolg geven en daarom introduceren wij op maandag 10 oktober 2016 een tweede vrijwilligersdag: de Dag van de Duurzaamheid. In samenwerking met Duurzaam Den Haag organiseert PEP voor het eerst een Den Haag Doet Duurzaam Dag. Maatschappelijke organisaties kunnen een duurzame klus indienen en vrijwilligers kunnen zich aanmelden om deze klus te klaren. Zo zorgen we er samen voor dat Den Haag duurzaam wordt!

NLdoet 2016

NLdoet 2016
Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?