De Kartiniprijs 2018

19 oktober 2017

De Kartiniprijs is een gemeentelijke vrouwen-emancipatieprijs die jaarlijks wordt uitgereikt. De prijs benadrukt het belang van een gelijkwaardige positie en participatie van vrouwen en mannen. Iedereen die daaraan bijdraagt, kan voor de prijs in aanmerking komen. De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten is maandag 15 januari 2018.

Voor wie?
Niet alleen personen maar ook bedrijven, organisaties, projecten en initiatieven kunnen worden voorgedragen. Zoals een bedrijf dat bewust streeft naar meer vrouwen in de top of een vrouw die ingaat tegen stereotypen en een garage begint. Het kan ook een wijk zijn die een convenant sluit tegen huiselijk geweld. Denk aan een groepje vaders met een migrantenachtergrond dat de strijd aangaat met eerwraak. Of jonge meiden die rolpatronen doorbreken. Het mag gaan om een recente activiteit, maar ook over iets dat al langer loopt. De Kartiniprijs van de stad Den Haag wil álle Haagse burgers – man, vrouw, oud, jong en met alle mogelijke achtergronden – inspireren en stimuleren.

Het project of initiatief moet wel over Den Haag gaan, dus over iemand die er woont of een organisatie die er gevestigd is. Het mag ook iets of iemand van buiten de stad zijn als die activiteiten dan maar wel direct met Den Haag te maken hebben. Organisaties die jaarlijks meer dan 10.000 euro structurele subsidie krijgen van de gemeente zijn uitgesloten van deelname.

Voordragen?
De sluitingsdatum voor het insturen van voordrachten voor de Kartiniprijs is maandag 15 januari 2018. Benieuwd naar de voorwaarden en de jurysamenstelling? Of wilt u meer weten over de Kartiniprijs of advies bij het insturen van een voordracht? Kijk dan op www.kartini.nl.

Uitreiking
De jury selecteert uit alle inzendingen de beste drie voordrachten. Tijdens de Haagse viering van Internationale vrouwendag op zondag 11 maart 2018 komen deze drie in de schijnwerpers te staan en maakt de wethouder de winnaar bekend. De prijs bestaat uit een aandenken en een geldbedrag van €2.500.

Voor nadere informatie
Aysien Zondervan, adviseur PEP Den Haag, 06 53 41 56 50 of [email protected] Meer over de prijs en de winnaars van voorgaande jaren staat op www.kartini.nl.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren