17 organisaties in Den Haag keurmerk voor vrijwilligersbeleid behaald

19 december 2019

Dit jaar hebben 17 organisaties in Den Haag een keurmerk behaald voor hun vrijwilligersbeleid.

PEP Den Haag adviseert en begeleidt organisaties bij het behalen van twee keurmerken: Goed Geregeld (landelijk keurmerk van het NOV) en het door PEP Den Haag ontwikkelde keurmerk HKV (Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties).

We feliciteren de volgende organisaties met het (wederom) behalen van Goed Geregeld: Moeders informeren Moeders (MIM), Kessler Stichting, Stichting Anton Constandse, Stichting Ambassade van Den Haag, Stichting Terminale Zorg door Vrijwilligers en Stichting Sportbelang Gehandicapten (SGK).

En we feliciteren de volgende organisatis met het behalen van het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties: Stichting Lotje, Stichting Literaturhaus Deutsche Bibliothek, Stichting Schets, Surf & Durf Stichting Elevator, Stichting Dutch Integration Group (atelier Mijn Buuf), Stichting Rumi, Stichting Beauty voor de Senior, Sociaal Verhaal, Nationaal Papoea Vereniging '95 West Nieuw Guinea en Kringloopwinkel RataPlan Den Haag.

Het keurmerk HKV is in 2016 ontwikkeld. Organisaties kijken door middel van een traject kritisch naar de eigen organisatie en het vrijwilligersbeleid om zo een professionalisatieslag te maken. “We zien veel organisaties die na klein te zijn begonnen nu tegen een omslagpunt aan lopen. Er is een professionalisatieslag nodig.” aldus projectleider Pauline van der Valk.

Dit jaar was het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties voor het eerst anders opgezet, namelijk middels een werkplaats.

Pauline: “Voorgaande jaren werkten we met persoonlijke adviestrajecten. We merkten enerzijds dat de wachttijden opliepen, anderzijds merkten we dat niet alle organisaties het keurmerk behaalden. De werkplaats blijkt daarop het antwoord: het creëert deadlines, omdat je voor elke werksessie opdrachten mee naar huis krijgt. En je gaat samen met een groep op voor het keurmerk. Samen met andere organisaties neem je jouw organisatie en vrijwilligersbeleid onder de loep. Zo kun je elkaar motiveren.

Aswintha Menk en Audrey van der Hoorn van Stichting Beauty voor de Senior:

“Wij vonden het heel erg prettig om op deze manier begeleid te worden bij het maken van een vrijwilligersbeleid. De interactie met andere organisaties in de groep is van toegevoegde waarde. Het schrijven van het beleid is per werkplaats overzichtelijk in stukken verdeeld. Het eindgesprek met de vrijwilligers vonden wij erg waardevol. De werkplaats biedt ons de ruimte en begeleiding om wat we doen te structureren en de eigen organisatie eens kritisch te bekijken.“

Dit jaar hebben we met drie werkplaatsen gewerkt. Volgend jaar gaan we hiermee door. De volgende groep start op 23 januari 2020, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties is bedoeld voor de kleinere vrijwilligersorganisaties die zonder of met een gering aantal betaalde krachten hun werk doen. Daarmee onderscheidt het Haags Keurmerk zich van het landelijk keurmerk Goed Geregeld van het NOV. 

Interesse in het keurmerk? Neem contact op met Pauline van der Valk: [email protected].

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!