Leer meer over actuele emancipatiethema’s

Weet jij als organisatie hoe vrouwen meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt? Wat is het verband tussen economische zelfstandigheid en huiselijk geweld? Hoe bepalend zijn de gevolgen van de rolverdeling binnen het gezin voor de identiteitsontwikkeling van kinderen? Wil je ook weten hoe je deze kennis effectief kunt toepassen en bespreekbaar kunt maken in je organisatie? Dan is de Leergang Emancipatie de training voor jou.

Voor de datum van de trainingen, check de agenda of www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl (Zoekterm ‘emancipatie’). Niet gevonden? Neem dan contact op met Nathaly Mercera.

Ontwikkeling van emancipatie in de organisatie

De leergang is ontwikkeld voor bestuurders en vrijwilligers van vrouwenorganisaties die behoefte hebben aan inhoudelijke informatie over actuele emancipatiethema’s. De leergang is ook gericht op organisaties en initiatiefgroepen die zich bezighouden met de positieverbetering van vrouwen en die meer verdieping willen in hun toepasbare kennis over emancipatie. De gehele leergang bestaat uit zes bijeenkomsten, met elk een eigen onderwerp. Deelnemers worden aangeraden om alle bijeenkomsten bij te wonen maar het is ook mogelijk om losse modules te volgen. Na het bijwonen van minimaal vier bijeenkomsten een certificaat. Alleen de modules huiselijk- en seksueel bestaan uit twee bijeenkomsten vanwege de hoeveelheid informatie in de training. De bijeenkomsten worden ondersteund met lesmateriaal dat gratis ter beschikking van de cursisten wordt gesteld. De lessen richten zich op het overdragen van kennis, interactie en de lokale Haagse praktijk. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, het voorleggen van eigen casussen en Haagse cijfers, feiten en oplossingen.

Programma

  • Emancipatie in vogelvlucht
  • Vrouwen en economische zelfstandigheid
  • Verdeling zorg en arbeid
  • Beeldvorming en vrouwelijk leiderschap
  • Huiselijk en seksueel geweld deel II
  • Huiselijk en seksueel geweld deel I

Certificaat

Bij het deelnemen aan 4 bijeenkomsten, ontvangt de cursist een certificaat.

Trainers

Nathaly Mercera en Aysien Zondervan in samenwerking met professionals uit diverse Haagse organisaties.