Opvoeden in twee culturen: laveren tussen christelijke waarden en westerse normen

Veel migranten ouders willen hun kinderen groot brengen met de normen en waarden uit hun land van herkomst. Hun kinderen leven in een samenleving die soms hele andere eisen aan hen stelt. Door taboes blijven veel thema's onbesproken met alle gevolgen van dien. Het resultaat is vaak onbegrip en ouders en kinderen die constant met elkaar in conflict komen.

Op donderdag 16 november organiseerde PEP in samenwerking met Mara Projecten een avond in het kader van het opvoeden in twee culturen. In deze verkennende  bijeenkomst georganiseerd ter ondersteuning van de Haagse maatschappelijke kerken, lag de focus op knelpunten waar ouders en kinderen tegenaan lopen. Maar ook bruikbare tips en ervaringen werden uitgewisseld. Aan bod kwamen vragen als: welke waarden uit mijn land van herkomst geef ik door aan mijn kinderen? Hoe verhoudt de Nederlandse opvoeding zich tot mijn eigen christelijke waarden? En hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen niet ontsporen in Nederland? Kortom, welke uitdagingen ervaren christelijke ouders in de opvoeding van hun kinderen in de Haagse samenleving?

U kunt het verslag van de bijeenkomst - met daarin de tips en lessen van drie sprekers - terugvinden bij praktijkverhalen:
https://www.pepdenhaag.nl/artikel/opvoeden-in-twee-culturen-laveren-tussen-christelijke-waarden-en-westerse-normen

Terug

Gepubliceerd op: 20-04-2018