Kennis delen

PEP komt overal in de stad en weet daardoor wat er speelt en wat er nodig is. Door ons werk als adviseur en verbinder doen we bovendien veel kennis op. Die kennis delen we graag in de vorm van methodieken, die u in kunt zetten voor uw organisatie. We gebruiken de kennis daarnaast in de trainingen die we geven. We organiseren ook regelmatig debatten, lezingen, workshops, een PEP Café en PEP Talks. Gedurende ons werk verbinden we ook landelijke kennis aan de lokale praktijk. Dit alles maakt PEP tot het kenniscentrum voor maatschappelijke organisaties in Den Haag. Welke kennis is relevant voor uw organisatie? Waar loopt u tegenaan? En waar kunnen wij bij helpen? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de beste oplossing voor uw vraag.

Kennisbank

Op de kennisbank kunt u kosteloos gebruikmaken van onze methodieken, kennisdossiers en e-learning.

Adviesrapportages

PEP maakt adviesrapportages voor publieke instanties en maatschappelijke organisaties in Den Haag. PEP voert onderzoek uit op wijk-, stadsdeel- of gemeenteniveau d.m.v. praktijkgericht onderzoek en desk research.

Wilt u ook een onderzoek uit laten voeren door PEP? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Wetenschappelijk onderzoek

Verder heeft PEP een aantal samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten in Den Haag, Rotterdam en Leiden. Zo voerde PEP in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoek naar efficiënte en innovatieve bestuur strategieën van vrijwillige besturen. Eén van de uitkomsten uit dit onderzoek is de in 2018 uitgebrachte folder Behapbaar Besturen ‘tips en tricks’.

Kwaliteitsimpuls

Jaarlijks gaan PEP adviseurs gratis langs bij tientallen organisaties voor een adviesgesprek. Zo kunnen we samen kijken naar wat PEP voor de organisatie kan betekenen. Hier heeft PEP het onderzoek Kwaliteitsimpuls aan gekoppeld. Aan de hand van de kennis die wij opdoen is bijvoorbeeld het Handboek voor Vrijwilligersorganisaties gemaakt.

Bent u geïnteresseerd in onze onderzoeken? Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

  

Een kennisbijeenkomst van PEP
Terug

praktijkverhalen

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

Pak wat je toekom(s)t

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Fondsenwerven voor vrouwenorganisaties

Betrokkenheid voor de versterking van vrouwen en meisjes