Kennis delen

PEP komt overal in de stad en weet daardoor wat er speelt en nodig is. We adviseren bijvoorbeeld kleine zelforganisaties, maar ook grote zorginstellingen.

Onze diensten zijn voor Haagse maatschappelijke organisaties bijna altijd gratis. We hebben kennis en ervaring op de gebieden vrijwillige inzet, informele (mantel)zorg, emancipatie en diversiteit. Heb je een vraag rond een van deze thema’s? Neem contact op en we kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Advies op maat

Wil je weten hoe je vrijwilligers of bestuurders kan vinden? Werk je met mantelzorgers en wil je die beter leren ondersteunen? Ben je op zoek naar financiering voor jouw project? Wil je weten hoe je een inclusief beleid voert binnen jouw stichting? Neem contact op met onze PEP Helpdesk of met een van onze adviseurs. Samen kijken we hoe we jouw organisatie het beste kunnen helpen. Dat kunnen een aantal adviesgesprekken zijn, maar bijvoorbeeld ook een training op maat voor jouw collega's.

We adviseren ook publieke instanties zoals gemeente Den Haag over onze vier expertisegebieden.

Kwaliteitsimpuls

De afgelopen jaren ging PEP langs bij honderden Haagse organisaties in het kader van de Kwaliteitsimpuls. We informeren hen, en vragen aan welke informatie en diensten zij behoefte hebben. Aan deze behoefte passen wij ons aanbod aan, zodat we altijd de diensten kunnen bieden die organisaties nodig hebben.

Wil jij in een adviesgesprek je laten informeren en jouw ervaringen met ons delen? Stuur een mail naar [email protected]

Kennisbank

Op onze kennisbank kun je gebruikmaken van onze gratis methodieken, brochures, kennisdossiers en e-learnings.

Onderzoek

We voeren praktijkgericht onderzoek en deskresearch uit op wijk-, stadsdeel of gemeenteniveau. Hierbij werken we regelmatig samen met hogescholen en universiteiten in Den Haag, Rotterdam en Leiden.

Salima, sociaal werker: "Hoe leren sociaal werkers problemen bij mantelzorgers herkennen?" PEP geeft antwoord!
Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?