HEN, Haags Emancipatie Netwerk

Logo's HEN-organisaties

Vrouwenemancipatie is een onderwerp waar we ons voor moet blijven inzetten. Gelijke rechten zijn dan wel verankerd in de wet, maar gelijke kansen is een heel ander verhaal. Het HEN (Haags Emancipatie Netwerk) is een platform met vertegenwoordigers van vele maatschappelijke organisaties in Den Haag. Samen zetten zij zich in voor de positie van vrouwen. Lees hier het sfeerverslag van een recente HEN bijeenkomst>

Waarom HEN?

Het HEN is opgericht om het belang van emancipatie te blijven onderstrepen en ervoor te zorgen dat dit onderwerp niet van de Haagse agenda's verdwijnt. Partners binnen de HEN organiseren twee tot drie bijeenkomsten per jaar waarin netwerken, empowerment en informatie-uitwisseling centraal staan.

Op de hoogte blijven

Wil je informatie ontvangen over emancipatie-onderwerpen, waaronder uitnodigingen voor het HEN? Meld je dan aan voor de maillijst. Je kunt ook op de agenda kijken of er binnenkort bijeenkomsten gepland zijn.
Tip: Word lid van de Facebookgroep Haags Emancipatie Netwerk (HEN). Je ziet dan wat er leeft op het gebied van emancipatiezaken in Den Haag. Alleen lezen of ook posten? Het kan allebei!

Een HEN bijeenkomst organiseren?

Elke Haagse organisatie is welkom om een HEN bijeenkomst te organiseren. Het is niet noodzakelijk dat je zelf een locatie hebt. PEP heeft een zaal beschikbaar en we hebben ook goede contacten met andere organisaties. Klein idee of uitgewerkt plan? Bespreek je ideeën met Wai-Kin Chung, zie de contactgegevens bij zijn foto.  

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Kleurrijke mantelzorg (2)

Werk je als professional of vrijwilliger met mantelzorgers? Kom naar deze bijeenkomst.