HEN, Haags Emancipatie Netwerk

Logo's HEN-organisaties

Het HEN (Haags Emancipatie Netwerk) is een platform met vertegenwoordigers van vele maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting YasminStichting SaritaCOC Haaglanden, Stichting Kaabassi, Haagse Emancipatie Ambassadeurs en PEP Den Haag.

Waarom HEN?

Het HEN is opgericht om het belang van emancipatie te blijven onderstrepen en ervoor te zorgen dat dit onderwerp niet van de Haagse agenda's verdwijnt. Partners binnen de HEN organiseren twee tot drie bijeenkomsten per jaar waarin netwerken en informatie-uitwisseling centraal staan.

Op de hoogte blijven

Wilt u informatie ontvangen over emancipatie-onderwerpen, waaronder uitnodigingen voor het HEN? Meld u dan aan voor de maillijst. U kunt ook op de agenda kijken of er binnenkort bijeenkomsten gepland zijn.

Terug

praktijkverhalen

Familiezorg bij Maatschappelijk Maatwerk

Third Culture Kids

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

NLdoet, doe je mee? (zaterdags)

NLdoet, dus Den Haag doet! Non-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op 15 en 16 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Jubileumeditie Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Afgelopen jaar zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds zegt daarover: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Tijdens deze twee dagen maken we met z’n allen het verschil in Nederland.” Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!