Zorg, welzijn en onderwijs is serious business!

Als kenniscentrum is PEP graag het nieuwsgierige aagje van de stad. Als we weten wat er in de stad gebeurt kunnen we partijen met elkaar verbinden. Ons lidmaatschap van SOHbusinessclub is een van de manieren waarop we feeling houden met spelers in de zorg, het welzijn en in het onderwijs.

In juni werd Fatoş Ipek-Demir gevraagd om namens PEP Den Haag zitting te nemen in het bestuur van de club. De reden? Haar grote netwerk, verbindende kracht en enthousiasme. Ze ontmoet er andere professionals die op zoek zijn naar inspiratie, die nieuwsgierig zijn en actuele ontwikkelingen willen uitdiepen. Dit alles vanuit een gemeenschappelijke wens; een stad met passende en toekomstbestendige zorg en welzijn voor mensen die dit nodig hebben.

We vroegen Fatoş hoe de eerste maanden zijn bevallen. Met een grote grijns: ‘Het is zó leuk om deel uit te maken van een netwerk met zoveel diversiteit, van programmamakers van een nieuw Haags radioprogramma (De Goede Zaak) tot aan de bestuursvoorzitter van een grote zorginstelling. Of je op het eerste gezicht nou raakvlakken met elkaar hebt of niet, je inspireert elkaar sowieso! Als bestuur kiezen we elke keer een thema en zoeken daar sprekers bij, Sociaal Ondernemen met lef bijvoorbeeld. Daarbij was de bevlogen oprichter van Happy Tosti de spreker. En onlangs was het thema Gastgerichtheid. Toen wist Madurodam ons de hele avond te boeien. Het past allemaal zo goed bij PEP en hoe ik mijzelf als professional zie; spin in het web, verbinder, initiator. Als je bedenkt dat je de sprekers elke bijeenkomst een publiek van ruim 50 man kan bieden, dat bovendien qua samenstelling steeds wisselt, dan is dat een boost voor je energie. Ik ga er altijd ‘met bubbeltjes’ weg. Dan denk ik: die kan ik nog verbinden met die, die stuur ik per mail nog een tip, die attendeer ik nog even op dit of dat, enzovoort. En andersom word ik net zo goed aan mijn jasje getrokken. Steeds weer wisselen we kennis uit en knopen we netwerken aan elkaar. Ik zou zeggen: kom gewoon een keer kijken… een en een is honderd!’ 

Bent u ook een professional in zorg, welzijn of onderwijs? Zou u graag een keer ervaren wat dit netwerk u kan opleveren? Neem de uitnodiging van Fatoş dan aan. Ze introduceert u graag bij SOHbusinessclub. Stuur een mailtje aan Fatoş Ipek-Demir [email protected].

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!