We Can Young

Nathaly werkt bij PEP en geeft regelmatig trainingen en lessen, over bijvoorbeeld weerbaarheid en emancipatie. Na een van haar lessen bij Centrum 16•22, komt een Surinaams meisje naar haar toe. Ze ziet Nathaly als voorbeeld. Aan het einde van het gesprek zegt ze: "Ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat ík dat ook zou kunnen, maar nu ik jou hier zo les zie geven, denk ik 'dat wil ik later ook'."

Van belemmering naar kans   
We Can Young is een van de trainingen, waarbij jongeren leren respectvol met elkaar om te gaan. We maken ze bewust van grenzen als het gaat om seks en relaties. Tijdens de training leren jongeren rolpatronen herkennen en daar vragen bij te stellen. We praten over beeldvorming en groepsdruk. "Durf jij je vrienden erop aan te spreken als ze opdringerig zijn bij een meisje?" vraagt Nathaly aan de groep. Eén jongen steekt zijn hand op. "Ik vraag dan hoe ze het zouden vinden als hun zusje zo behandeld zou worden."

Voor welke organisaties?

PEP geeft deze trainingen in samenwerking met Centrum 16•22 en op scholen. De ervaring leert dat er op scholen weinig over het thema wordt gesproken. Terwijl leerlingen aangeven veel te leren als er wél lessen worden gegeven over weerbaarheid en ongelijkheid. Het onderwerp komt dichtbij en is direct toepasbaar in hun leven.  De training is interessant voor iedere school of jongerenorganisatie. Medewerkers van PEP kunnen de lessen komen geven. Doet uw organisatie het liever zelf? We denken graag met u mee en kunnen materiaal ter beschikking stellen. Het mooiste is het om jongeren op te leiden om die lessen te geven, zodat zij ambassadeurs en rolmodellen worden van respectvol met elkaar omgaan en kansen pakken om te groeien.  

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Nieuw! Leergang emancipatie

Meer info volgt snel