PEP-ebook het vrijwilligershandboek

U kunt met vragen altijd bij PEP terecht. We helpen u graag verder. Maar we doen ook ons best veel van de kennis die we hebben zo breed mogelijk toegankelijk te maken. Het PEP-ebook, De praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken,  is daar een goed voorbeeld van. Dit interactieve online naslagwerk geeft niet alleen informatie over financiering, bestuur, communicatie en het werven en behouden van vrijwilligers. Het biedt ook de gelegenheid zelf informatie toe te voegen. Zodat we in Den Haag samen werken aan de meest complete informatiebron over werken met vrijwilligers.

Voor wie?

Dit online handboek bevat informatie voor organisaties die al jarenlang met vrijwilligers werken en voor organisaties die net de eerste schreden zetten richting het opzetten van een vrijwilligersbestand. U vindt ongetwijfeld informatie in het handboek die uw organisatie weer een stap verder kan helpen.

Kenniscentrum

Het is uiteraard een levend document dat we samen blijven actualiseren. Verder kunt u uiteraard nog steeds altijd bij ons terecht voor advies en voor trainingen.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren