In het zonnetje!

Vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens Viering Vrouwendag 2018

In Den Haag zijn er vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om de emancipatie van vrouwen en/of meisjes te bevorderen. Het bijzondere is dat deze groep dag in, dag uit vele taken vervullen en achter de schermen werken. Ze vinden het hun plicht om een ander te helpen en doen het belangeloos en onzichtbaar. Maar zonder deze ogenschijnlijk kleine werkzaamheden gaat het werk in de stad aanzienlijk moeilijker.

De Emancipatie Ambassadeurs willen deze groep een podium bieden om ze in het zonnetje te zetten en ze het applaus te geven dat ze verdienen voor hun jarenlange en tomeloze inzet voor anderen. Dit gebeurt ieder jaar als programmaonderdeel tijdens de viering van Internationale Vrouwendag, dit jaar op zondag 11 maart 2018 in het World Forum Theater.

Uit handen van burgemeester Pauline Krikke ontvingen 12 Parels een oorkonde. Twee parels waren afwezig waardoor het totaal aantal parels 14 is. De volgende namen zijn de Parels van 2018 geworden: Queen Agbonzee, Samira Aghrabi, Intifada Meryosh, Mustafa Barboush, Meryem Cayci, Susan de Boer, Marjana El Abdellaoui, Susan El Sayed, Kees Prins, Hanna Mitra Rambaran, Elly Stoffels, Kwok Keung Tang, Eveline van de Putte en Carla van den Hout.

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?