Vrijwillige scholieren

Vrijwilligerswerk doen is geen verplichte kost voor de meeste leerlingen, maar op de International School of the Hague zijn ze zo overtuigd van het nut ervan, dat het daar wel een verplicht onderdeel is geworden van het curriculum.

 

Docent biologie

Het begon met een enthousiaste docent biologie, die aanklopte bij PEP, omdat hij 170 leerlingen had die hij graag vrijwilligerswerk wilde laten doen. Fatoş, die als adviseur bij PEP werkt, adviseerde hem bij de beste aanpak. Ze zette ook het netwerk van PEP in om de docent in contact te brengen met allerlei organisaties voor wie de internationale jongeren, die veelal een aantal jaar in Nederland wonen, interessant zouden kunnen zijn als vrijwilliger. Daarbij keek ze zowel naar eenmalige projecten die onderdeel uitmaken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Maar ook langlopende projecten bleken heel geschikt.    

 

Zoals gezegd beviel het project zo goed, dat de school inmiddels heeft besloten ieder jaar een nieuwe groep leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?