Studenten op bezoek

Haagse Hogeschool studenten op bezoek bij PEP

Op 21 september brachten de 3e en 4e jaar studenten sociale studies van de Haagse Hogeschool een bezoek aan PEP. In het eerste deel van de middag werden de studenten bijgepraat over de huidige bewegingen op het domein van de mantelzorgers. Wie zijn ze, wat onderscheid hen van reguliere vrijwilligers en – vooral – wat hebben ze nodig om de zorg voor hun naasten vol te houden? Eugenie de van der Scheuren, adviseur informele zorg en mantelzorg bij PEP, ging daarover met hen in gesprek.

In het tweede deel werd er onder leiding van Tim ’S Jongers, Coördinator kenniscentrum bij PEP, in debat gegaan met de studenten. Topics waren emancipatie en participatie. Aan de hand van drie stellingen werd er gereflecteerd op de rol van de toekomstige professional binnen de participatiesamenleving. Waaraan kunnen zij zich verwachten en hoe kunnen zij zich hierop voorbereiden.

Wij kijken terug naar een geslaagd bezoek en kijken tevens uit naar het volgende bezoek op 04 oktober!

Wilt u ook met studenten een bezoek aan PEP brengen?
Neem dan contact op met Tim ’S Jongers, Coördinator kenniscentrum bij PEP via [email protected] tel. 070 - 302 4415 of met Nathaly Mercera Adviseur emancipatie en diversiteit bij PEP via [email protected] tel. 070 - 302 4457

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren