PEP helpt bij professionaliseren

Wat doe je als organisatie als je wel de middelen en ook de ideeën hebt, maar niet de juiste ervaring? Een Afrikaanse vrouwenorganisatie nam contact op met PEP. De organisatie had teveel uiteenlopende doelen en te weinig mankracht. Nathaly, een van de adviseurs van PEP, hielp stap voor stap bij het helder krijgen van de doelstellingen en het maken van een plan van aanpak.

Netwerk

Nathaly kon ook het netwerk van PEP met de vrouwen van de organisatie delen. Belangrijk daarbij was dat ze wisten wat ze van andere instellingen konden vragen en hoe ze die konden benaderen.

Commissies
Uit het plan van aanpak kwam naar voren dat het een goed idee zou zijn verschillende commissies op te richten. Het plan was per thema een commissie op te zetten. Denk aan een commissie 'homoseksualiteit' en 'huiselijk geweld'. Maar ook de praktische zaken als evenementenorganisatie en communicatie zijn onder te brengen in commissies, waar dan concreet vrijwilligers voor te werven zijn. Ideeën waren er genoeg en nu heeft de organisatie ook de handvatten er succesvol mee aan de slag te gaan.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren