Ontdek je talent

Een vrijwilliger bij de Voedselbank klopte aan bij PEP, omdat ze graag meer wilde betekenen voor de mensen die gebruikmaken van de voedselbank. PEP ontwikkelde een cursus van zes modules, gebaseerd op de methode Erkenning Verworven Competenties. Daarmee krijgen mensen meer inzicht in hun eigen competenties, wat vaak het zelfvertrouwen vergroot.

Trots

De vraag die centraal staat is: 'Waar ben je trots op?'. Belangrijk onderdeel van de training is het maken van een portfolio, waaruit naar voren komt wat iemand allemaal kan en heeft gedaan in de buurt, als mantelzorger, vrijwilliger of in het eigen gezin. Kijken naar talenten en interesses en dat naar voren laten komen in zo'n portfolio. Het kan een eerste opstap zijn naar vrijwilligerswerk of naar een betaalde functie.

Om het laagdrempelig en voor iedereen begrijpelijk te maken heeft Judith, de adviseur van PEP die de cursus ontwikkelde, gekozen voor een spelvorm. Verder spreken de deelnemers tijdens de cursus intenties uit. Dat hoeven geen grote dingen te zijn. Zo nam een van de deelnemers zich voor eens langs te gaan in het buurthuis. Misschien ontmoet zij daar dan mensen met wie ze contact kan leggen en zo kan een balletje gaan rollen.

Voor wie?

Judith begeleidde de vrijwilliger die deze training op wilde zetten. Die kan daar nu zelf mee verder. De cursus is goed te gebruiken door allerlei soorten organisaties, die mensen willen helpen bij het krijgen van meer inzicht in hun competenties. Of dat nou is in hun zoektocht naar een baan of om een betere vrijwilliger te worden.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren