Ondernemende vrouwen versterken elkaar

Op uitnodiging van Qalanjo Fashion, een Afrikaans-Nederlandse onderneming uit Den Haag, troffen ruim 100 vrouwelijke ondernemers elkaar op vrijdag 28 oktober 2016 in Theater aan het Spui tijdens het event Meet the Boss Lady.

De organisatoren initieerden dit event omdat ze constateerden dat er in Nederland weinig vrouwelijke ondernemers met een migratieachtergrond zijn. Het ontbreekt deze ondernemers vaak aan specifieke vaardigheden om in Nederland succesvol te ondernemen. Bovendien vinden ze het lastig om hun weg te vinden binnen ondernemersland.

PEP adviseurs Aysien Zondervan en Nathaly Mercera waren aanwezig om het door hen ontwikkelde BissMiss spel met de onderneemsters te doen. In het Bissmiss spel staat de uitwisseling van ervaringen over ondernemen en vrouwennetwerken centraal. Doel van het spel is om vrouwen in de verschillende stadia van het ondernemerschap te inspireren en hen van elkaar te laten leren. “Samenwerken is misschien een cliché, maar alleen red je het echt niet. Een enkeling is een drenkeling”, aldus een van de 15 deelnemers aan de workshop. “Vrouwen zijn sterk in netwerken, profiteer daarvan!”

Ook de combinatie van ondernemen met een gezin kwam aan de orde. “Betrek je omgeving bij je plannen. Zorg dat ze weten dat je veel tijd zal besteden aan je onderneming”, stelt een andere onderneemster. “Maar pas wel op dat je je niet laat tegenhouden door diezelfde omgeving, zet door! Want als mama ineens veel weg is, dan trekken ze dat thuis niet”.

Dat er veel behoefte is aan onderlinge uitwisseling bleek overduidelijk. Ook na de workshop bleven de deelneemsters tips uitwisselen. Reden genoeg voor PEP om de training binnenkort te herhalen.

Hebt u vragen over emancipatie, het BissMiss spel of dergelijke workshops? Neemt u dan contact op met Aysien of Nathaly.

Bissmiss School is een traject van PEP dat vrouwen ondersteunt bij het opzetten van hun eigen onderneming. In het voorjaar van 2011 en 2013 zijn in Den Haag respectievelijk 36 en 21 ondernemers in de dop met het traject gestart. Het traject is inmiddels volledig afgelegd door 30 dames. Zij zetten op dit moment een onderneming op, of zijn reeds ondernemer! De vrouwen hebben daarmee een bron gevonden om financieel onafhankelijk(er) te worden en hun weg te vinden in het ondernemerslandschap.

PEP wil de met de Bissmiss School opgedane kennis en ervaringen delen. Daarom is de BissMiss methodiek ook voor u en anderen beschikbaar gemaakt. Zo kunnen op meer plaatsen onder andere financieel kwetsbare vrouwen via ondernemerschap hun weg vinden naar economische zelfstandigheid. Met de methodiek kunt u zelf een Bissmiss School opzetten, in uw eigen omgeving en samen met andere betrokkenen. Deze handreiking biedt inzicht in de methodiek Bissmiss School en beschrijft in het kort het ontstaan, de achtergrond en de inhoud. Heeft u interesse in de uitgebreide versie of heeft u andere vragen? Neemt u dan contact op met Aysien of Nathaly.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Kleurrijke mantelzorg (2)

Werk je als professional of vrijwilliger met mantelzorgers? Kom naar deze bijeenkomst.