Mantelzorgers ondersteunen elkaar

Heeft u in uw organisatie te maken met mantelzorgers? Attendeer hen op de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier andere mantelzorgers te ontmoeten. Zo kunnen zij in informele setting steun en advies krijgen van ervaringsdeskundigen.

Vanuit de gedachte dat het samen beter lukt om een leuk leven te hebben dan alleen, brengen OpenJeHart en Mantelkring mensen met zichzelf en elkaar in contact. Bij beide projecten worden mensen onder begeleiding van een coach letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht, maar Mantelkring is er speciaal voor mantelzorgers en richt zich op mensen die intensief voor een naaste zorgen.

Wekelijks wandelen we samen en staan we stil bij allerlei thema’s die ons bezig houden. Zo leren we elkaar en onszelf steeds beter kennen, kunnen er nieuwe vriendschappen ontstaan en wordt het gemakkelijker om een ander eens om hulp te vragen of om iemand hulp te bieden. Samen staan we sterk!

Wie niet kan of wil wandelen is overigens eveneens meer dan welkom: samen koffie drinken en bijvoorbeeld een spelletje of andere activiteit doen is ook heel ontspannend. Daarnaast organiseren we regelmatig thema-bijeenkomsten en Creatieve Salons.

Meer informatie? Kijk op www.openjehart.nu en/of www.mantelkring.nl of neem contact met ons op.  Contactpersoon voor OpenJeHart is Liane Wolfert: [email protected]  / T 06-48173998; de contactpersoon voor Mantelkring is Fatos Ipek-Demir: [email protected] / T 06-83653724.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!