Leergang: Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie

De leergang Managen en besturen van vrijwilligersorganisaties is ontwikkeld voor bestuurders die meer willen leren over hoe zij hun organisatie goed en slim kunnen besturen. Ook vrijwilligers en toekomstige bestuurders zijn welkom. 

Inhoud van de leergang

De leergang bestaat uit 7 workshops. Tijdens deze workshops bespreken we herkenbare praktijkvoorbeelden. Wetenschappelijke inzichten worden gekoppeld aan praktische tips. Deze helpen de deelnemers hun organisatie efficiënt(er) te besturen. 

Deelnemers kunnen zich per workshop inschrijven. Zijn ze bij alle workshops aanwezig? Dan ontvangen ze een certificaat!

Doel van de leergang

Het doel van de leergang is om de deelnemers de kennis en hulpmiddelen voor een succesvolle organisatie te geven. Samen verbeteren we persoonlijke prestaties en dat van de organisatie. We geven zicht op de processen van het bestuur en de hele organisatie.
De trainer doet dit door theorie te vertalen naar praktijkvoorbeelden. Zo kunnen deelnemers de duidelijke plannen direct gebruiken in hun organisatie.

Workshops

  • Taken en kansen van een vrijwilligersorganisatie
  • Beter Besturen 
  • Zet koers met helder beleid
  • Financiën op orde
  • Werken met vrijwilligers
  • Publiciteit en communicatie
  • Leiderschap en diversiteit binnen jouw organisatie


Voorwaarden deelname

Aan het eind van iedere workshop krijgen deelnemers een toets. Zo laten ze zien wat ze geleerd hebben en dat ze dat in de praktijk kunnen brengen. Denk bijvoorbeeld aan: het aanpassen van een beleidsplan, een verslag van een activiteit maken, etc.
• Deelnemers dienen actief te (willen) zijn binnen een bestuur. 
• Deelnemers zijn betrokken bij een organisatie in Den Haag, of willen dat zijn. Voor organisaties buiten Den Haag zijn er ook mogelijkheden. Bel of mail hierover met Michalis Koullias m.koullias@pepdenhaag.nl.

Leergang bij u op locatie?

De leergang kan mogelijk bij u op locatie worden gegeven. Voor Haagse maatschappelijke organisaties zijn onze diensten meestal gratis. Voor organisaties buiten Den Haag hanteren wij een tarief passend voor een stichting. Neem voor de mogelijkheden contact op met Michalis Koullias m.koullias@pepdenhaag.nl.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Kom naar de Inspiratiemiddag voor Vrijwilligerscoördinatoren

Deze middag staat in het teken van buiten jouw (kantoor)hokje te kijken. En wel op twee manieren: