Kwaliteitsimpuls

Jaarlijks gaan PEP adviseurs langs bij tientallen organisaties voor een adviesgesprek. Zo kunnen ze samen kijken naar wat PEP voor die organisatie kan betekenen. Sommige organisaties kunnen meteen aan de slag met de kennis en producten die PEP al heeft ontwikkeld, voor andere organisaties is een maatwerktraject opgezet. 

Kennis ophalen
"Als je bij zoveel organisaties over de vloer komt, kun je niet alleen veel betekenen voor die organisaties zelf, maar ook veel leren. We besloten daarom een onderzoek te koppelen aan die bezoeken," vertelt Tim 'S Jongers, adviseur bij PEP. De kennis die PEP daar bijvoorbeeld opdeed over het boeien, binden en behouden van vrijwilligers, maar ook over deelname van vrijwilligers die in de bijstand zitten en over binding in de buurt, delen wij vervolgens weer met anderen.
Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld naar voren waarom mensen vrijwilligerswerk doen. Er blijken vier verschillende soorten vrijwilligers te zijn. Die kennis is belangrijk bij het zoeken naar de juiste vrijwilligers voor uw organisatie.   

Kennis delen
De kennis die we onder meer dankzij deze kwaliteitsimpuls hebben opgedaan, delen we graag. We hebben de input bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van het Vrijwilligershandboek, maar we gebruiken de kennis ook voor het organiseren van debatten en PEP-talks


Onze PEP adviseurs helpen u graag verder

Wilt u met uw organisatie een kosteloos adviesgesprek in het kader van de Kwaliteitsimpuls? Neem contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Terug

praktijkverhalen

Inspiratiebijeenkomst Mantelzorg werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Workshop Fondsenwerven voor vrouwenorganisaties

Betrokkenheid voor de versterking van vrouwen en meisjes