Haagse Polis

De Haagse Polis is de vrijwilligersverzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Den Haag, en is in het beheer van de gemeente Den Haag. Met dit kennisdossier wil PEP de onduidelijkheid wegnemen bij vrijwilligers en mantelzorgers over de verzekering. Het kennisdossier is te downloaden via de online kennisbank van PEP. 

In het dossier wordt uitgelegd wat de Haagse Polis is. Vervolgens wordt er toegelicht voor wie de verzekering van toepassing is. Dan volgt er een kort overzicht van de dekkingen door de polis. Daarna wordt er ingegaan op hoe een claim ingediend kan worden. Tot slot volgt een overzicht van regelmatig gestelde vragen met het daarbij behorende antwoord.

Heeft u nog vragen over de Haagse Polis? Neem contact op met Pauline [email protected].

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!