Geriatrie en innovatie gaan prima samen

Veel inspiratie en discussie tijdens de jaarbijeenkomst van het Geriatrisch Netwerk Scheveningen op woensdag 12 oktober jl. Er kwamen maar liefst 104 professionals op af, waaronder PEP.
De bijeenkomst stond helemaal in het teken van innovatie en eHealth in de zorg. Deelnemers werden gevoed de door boeiende presentaties van Dick Jan Zijda van Innovasi en Lotte Cornelisse van Vilans. Aanwezigen konden hun kennis delen over de mogelijkheden die moderne technologie biedt. Met deze technologie kunnen cliënten/patiënten langer zelfredzaam en gezond blijven. SeniorenPreventie toonde eenvoudige en praktische oplossingen, die het dagelijks leven van thuiswonende kwetsbare ouderen begrijpelijker, meer gestructureerd en minder onzeker maken.
Tijdens de bijeenkomst werden veel nieuwe contacten gelegd met collega-professionals in de wijk. PEP kon aan deze bijeenkomst het perspectief van de mantelzorger toevoegen, dat nog niet iedereen automatisch op zijn netvlies heeft.
Heeft u vragen over mantelzorg of respijtzorg, al dan niet in combinatie met geriatrie? Stuur een mail aan Jeanet Moerings j.moerings@pepdenhaag.nl of Eugenie de van der Schueren e.devanderschueren@pepdenhaag.nl.

Terug

praktijkverhalen

Rapport Inclusieve Mantelzorgondersteuning

Jaarverslag 2017

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!