De Kartiniprijs, 6 jaar later

In 2011 won Roline Julen de Kartiniprijs (de Haagse vrouwenemancipatieprijs) vanwege haar inzet voor haar initiatief Stichting D’ROEM.

D’ROEM staat voor Durven Rekenen Op Eigen Mogelijkheden en is een dagbestedingsproject en erkend leerbedrijf in de vorm van een lunchroom. Zij begeleidt voortijdig schoolverlaters die nog niet in het bezit zijn van een starkwalificatie. Het doel is jongeren meer mogelijkheden bieden om hun kansen te vergroten op arbeidsparticipatie, vervolgonderwijs en/of dagbesteding. De jongeren runnen onder begeleiding de lunchroom, bezorgen broodjes en helpen mee bij catering opdrachten en kinderfeesten.

Roline levert met D’ROEM een belangrijke bijdrage aan vrouwenemancipatie in Den Haag omdat ze veel tienermoeders begeleidt. Daarom won ze dan ook de Kartiniprijs.

Het gaat nu, bijna 6 jaar later, nog steeds goed met D’ROEM, vooral door de inzet van Roline en de jongeren met wie ze werkt, maar ook dankzij de Kartiniprijs. “Ik denk dat een voordracht voor de Kartiniprijs al het goede en mooie werk van kleine organisaties onder de aandacht brengt.” Zegt Roline “Voor mij was het een bevestiging dat mijn concept goed is en het ook anderen op weg helpt. Ook gaf het de stichting naamsbekendheid en voor mij was het een stimulans om door te gaan.”

Ken of heb je ook een project zoals D’ROEM? Dien voor 16 januari een voordracht in voor de Kartiniprijs en maak kans op een aandenken en €2500, uitgereikt door de wethouder. Hoe je een voordracht indient, lees je hier.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!