Buurthuiskamer in verzorgingstehuis

Anna's gedoe is een buurthuiskamer in Vrederust die wordt gerund door vrijwilligers. Zij organiseren allerlei activiteiten in de buurt, zoals naailessen en een breicafé. Anna's gedoe is een plek voor vrouwen die graag een bijdrage willen leveren aan de wijk. Omdat ze steeds meer activiteiten organiseren, waren ze op zoek naar meer ruimte. Ze namen contact op met Pleun, die adviseur is bij PEP. Die bracht hen in contact met een verzorgingstehuis in de buurt. "De activiteitenbegeleiders zijn daar wegbezuinigd. Maar ze hebben de ruimte nog wel. Dus zijn we samen gaan kijken of Anna's gedoe daar activiteiten kan organiseren en bij voorkeur ook activiteiten waar de bewoners van het verzorgingstehuis aan mee kunnen doen," vertelt Pleun. "Zo sla je meerdere vliegen in een klap. De ruimtes worden weer goed benut, de doelgroep van Anna's gedoe wordt groter en je brengt mensen uit de wijk bij elkaar."

Regelen

PEP bracht de twee partijen echter niet alleen bij elkaar, maar kijkt ook mee naar de praktische kant van het verhaal. Waar moet je als organisatie rekening mee houden? Welke afspraken moeten er worden gemaakt? Wie is waar verantwoordelijk voor? PEP heeft die kennis in huis en deelt die graag. Belangrijk in dit geval was bijvoorbeeld de herkenbaarheid en toegankelijkheid van Anna's gedoe. Een eigen ingang waar duidelijk zichtbaar is wat er te doen is, is essentieel. Anders komt er niemand naar de activiteiten. Dat bleek gelukkig allemaal te regelen.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren