Succes dankzij de Bissmiss School

Nermina Brkic vindt dat ieder feestje, hoe groot of klein ook, een perfecte taart verdient. "Elke taart die ik maak vertelt zijn eigen verhaal." Brkic's verhaal als ondernemer begint bij de Bissmiss School. Brkic, die jarenlang huismoeder was, kon haar droom waarmaken dankzij dit initiatief van PEP. Zij runt sinds een paar jaar met veel succes haar eigen bedrijf: Perfect Pastry.


Vrouwelijke ondernemers

Voor het vinden van een baan is vaak aantoonbare ervaring nodig. Bovendien laten veel banen zich lastig combineren met de zorg voor een gezin. Omdat er een grote groep vrouwen in Den Haag is die om die reden geen baan kan vinden, besloot PEP een methodiek te ontwikkelen om vrouwen met ondernemerskwaliteiten te begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf en liet met Bissmiss School Den Haag in de praktijk zien dat het werkte.   Voor Nermina Brkic is Bissmiss School een voorbeeld van hoe je met vrouwenpower dingen kunt veranderen in de maatschappij. Er wordt niet gekeken naar afkomst of opleiding, maar naar talent en doorzettingsvermogen om een volgende stap te kunnen zetten. "Ik geloof dat je je dromen waar moet maken en dat heb ik kunnen doen met de hulp van de Bissmiss School."  

Wie kan een Bissmiss School opzetten?
Elke organisatie of gemeentelijke instelling die vrouwen begeleidt naar werk en/of economische zelfstandigheid kan een Bissmiss School opzetten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • gemeentelijke diensten
  • vrouwenorganisaties
  • emancipatiebureaus 
  • welzijnsinstellingen
  • ondernemersverenigingen   


Ondersteuning door PEP
Dankzij onze ervaring en inhoudelijke kennis kunnen wij advies en begeleiding op maat bieden aan lokale Bissmiss Scholen en desgewenst trainingen verzorgen.  

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Slotbijeenkomst 2019 De Haagse Maatschap

Slotbijeenkomst De Haagse Maatschap 2019 met als thema is 'De aanhouder wint'. Terug- en vooruitblik en inspirerende sprekers die door stug volhouden ver zijn gekomen.