Succes dankzij de Bissmiss School

Nermina Brkic vindt dat ieder feestje, hoe groot of klein ook, een perfecte taart verdient. "Elke taart die ik maak vertelt zijn eigen verhaal." Brkic's verhaal als ondernemer begint bij de Bissmiss School. Brkic, die jarenlang huismoeder was, kon haar droom waarmaken dankzij dit initiatief van PEP. Zij runt sinds een paar jaar met veel succes haar eigen bedrijf: Perfect Pastry.


Vrouwelijke ondernemers

Voor het vinden van een baan is vaak aantoonbare ervaring nodig. Bovendien laten veel banen zich lastig combineren met de zorg voor een gezin. Omdat er een grote groep vrouwen in Den Haag is die om die reden geen baan kan vinden, besloot PEP een methodiek te ontwikkelen om vrouwen met ondernemerskwaliteiten te begeleiden bij het opzetten van een eigen bedrijf en liet met Bissmiss School Den Haag in de praktijk zien dat het werkte.   Voor Nermina Brkic is Bissmiss School een voorbeeld van hoe je met vrouwenpower dingen kunt veranderen in de maatschappij. Er wordt niet gekeken naar afkomst of opleiding, maar naar talent en doorzettingsvermogen om een volgende stap te kunnen zetten. "Ik geloof dat je je dromen waar moet maken en dat heb ik kunnen doen met de hulp van de Bissmiss School."  

Wie kan een Bissmiss School opzetten?
Elke organisatie of gemeentelijke instelling die vrouwen begeleidt naar werk en/of economische zelfstandigheid kan een Bissmiss School opzetten. Denk bijvoorbeeld aan:

  • gemeentelijke diensten
  • vrouwenorganisaties
  • emancipatiebureaus 
  • welzijnsinstellingen
  • ondernemersverenigingen   


Ondersteuning door PEP
Dankzij onze ervaring en inhoudelijke kennis kunnen wij advies en begeleiding op maat bieden aan lokale Bissmiss Scholen en desgewenst trainingen verzorgen.  

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

NLdoet 2020 zaterdags, nationale klusdag

NLdoet, dus Den Haag doet! Social-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vergeet uw klus ook niet te plaatsen op de vacaturebank www.denhaagdoet.nl.  Initiatief van het Oranje Fonds omarmd door PEP Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2020 voor de 16e keer. Jaarlijks worden er landelijk bijna tienduizend klussen geklaard. Den Haag is steevast een van de koplopers. Ook dit jaar grijpen wij NLdoet aan om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Nieuwe matches maken en verbinden in het algemeen vinden we belangrijk. Als organisatie komen er nieuwe vrijwilligers op uw pad en vice versa. De meerwaarde is dus niet alleen dat uw klus is geklaard. Maar ook dat er nieuwe vrijwilligers bij u over de vloer komen. Misschien wel voor vast! Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!