Familiezorg bij Kompassie

Praten met iemand die echt weet wat je doormaakt, dat verschil dat voelen mensen gewoon

Interview

Bij stichting Kompassie zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid van harte welkom. Je kunt er gewoon binnenlopen. Je kunt er terecht voor vragen en praktische ondersteuning met betrekking tot de WMO, wonen, financiën, werken en een luisterend oor. Deze diensten zijn voor burgers met een psychische kwetsbaarheid gratis in Den Haag.

Ook familie en direct betrokkenen kunnen terecht bij stichting Kompassie
Esther van der Meer, professioneel familiecoach, ondersteunt ervaringsdeskundige vrijwilligers die binnen Kompassie zijn opgeleid tot familiecoach.

Esther: "Het voordeel van een ervaringsdeskundige is dat je naast de problematiek staat. Ik zie namelijk dat het anders is als je met een psycholoog gaat praten of met iemand die echt weet wat je doormaakt, dat verschil dat voelen mensen gewoon. Ook richt ik mij op het bereiken van meer GGZ mantelzorgers. Het bereiken van deze groep is best moeilijk, er zijn veel stigma’s en er is onbekendheid over het aanbod in Den Haag."

Familiezorg Stichting Kompassie
Familizorg bij Kompassie - Links Elivira Heemskerk en rechts Esther van der Meer

Huisartsen en grote GGZ instellingen; stuur mensen door!
Wanneer huisartsen en grote GGZ instellingen de familie (broers, zussen, moeders, vaders) naar Kompassie doorsturen dan kunnen zij die extra ondersteuning bieden. Esther: "Wij zijn onafhankelijk en werken zonder wachtlijsten. Daar waar men binnen de reguliere zorg van goede wil is ontbreekt vaak de tijd. Die tijd is er bij ons wel."

Project familiezorg Den Haag
Naast haar werk bij stichting Kompassie neemt Esther deel aan het project Familiezorg in Den Haag. Een samenwerking tussen PEP Den Haag en familiezorgtrainer Elvira Heemskerk. Esther: "Het mooie van dit project is dat we, samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties, leren kijken naar het helpen van mensen vanuit hun familiesysteem. Zij moeten het tenslotte samen doen! Uit praktijkonderzoek is gebleken dat het inzetten op het versterken van relaties effectief is en de nodige ‘stress’ bij familieleden wegneemt."

We kunnen ook jouw broer uitnodigen!
"Als professional ga je dus met meerdere familieleden om tafel. Je helpt mensen om naar elkaar te luisteren, hun behoeften en wensen uit te spreken. Met de vaardigheden en tools uit het project, heb ik nu de zekerheid dat ik die gesprekken aan kan", aldus Esther. "Een eenvoudige vraag voorafgaand aan zo’n gesprek is dan: We kunnen ook jouw broer uitnodigen, hoe zou dat voor je zijn?"

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het project Familiezorg? Neem dan contact op met
Aysien Zondervan, per mail [email protected] of telefonisch: 070 - 302 4476.

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!