Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wil je nog deelnemen aan het webinar of heb je geen link ontvangen? Mail dan Sophie [email protected].

In dit webinar praat Lucas Meijs (hoogleraar Strategische filantropie en vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam) vrijwilligersorganisaties bij over vrijwilligerswerk in de tweede golf van de coronacrisis.

Tijdens de eerste golf boden veel mensen hulp aan. Daardoor was er (op sommige plekken) een overschot van hulpaanbod. Toch hebben hulpvragers ook een tekort aan hulp ervaren. Lucas Meijs zal ons uitleggen hoe dit heeft kunnen ontstaan en hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Want hij voorspelt ook dat tijdens deze tweede golf van de coronacrisis het hulpaanbod niet meer zo groot zal zijn als tijdens de eerste golf.

Het onlangs aanscherpen van de coronamaatregelen brengt voor maatschappelijke organisaties nieuwe uitdagingen met zich mee. Want het is moeilijk om in te schatten hoe jouw organisatie er over drie weken uitziet. Toch wil jij je kunnen voorbereiden op het bieden van goede ondersteuning van je vrijwilligers in de nieuwe situatie. Hoe kun je in tijden van crisis bijvoorbeeld nieuwe vrijwilligers een passende plek in jouw organisatie geven, ook als er geen hulpvraag is? Op deze en andere vragen geeft Lucas Meijs tijdens dit webinar antwoord.

Dit webinar is een vervolg op de PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie van 6 oktober jl. Heb je die niet gevolgd? Geen probleem, je bent van harte welkom. Lees hier het artikel over dit onderwerp van onze directeur Fenna Noordermeer. Kijk hier de PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie terug.

Aanmelden
Go to Top