Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Overbelasting en ontsporing van mantelzorg tijdens de coronacrisis? Hoe help je mantelzorgers op tijd verder

Juist in deze tijd van corona-maatregelen is het belangrijk om mantelzorgers goede steun te bieden en alert te zijn op signalen van overbelasting en ontsporing van mantelzorg. Daarom bieden wij juist nu deze workshop aan.

In deze korte workshop leer je de signalen van overbelasting of ontsporing bij mantelzorg herkennen. Tevens staan we stil bij de mogelijke aanpak en ondersteuningsmogelijkheden in Den Haag.

In deze workshop komt het volgende aan bod:

– Wat is ontspoorde mantelzorg?
– Hoe kun je signalen van overbelasting herkennen?
– Wat kun je doen om mantelzorgers te ondersteunen?
– Wat kun je doen als je je zorgen maakt over de thuissituatie?
– Welke ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers zijn er in Den Haag?
– Welke respijtzorgmogelijkheden voor mantelzorgers zijn er in Den Haag?

De coronamaatregelen hebben veel impact op mantelzorgers. Er komen meer zorgtaken op de schouders van mantelzorgers, waardoor de zorgdruk toeneemt. Ook kunnen mantelzorgers vaak niet de nabijheid bieden en liefde bieden die ze graag willen. Als mantelzorgers de zorg voor hun naaste niet meer aan kunnen, is er een risico op ontspoorde mantelzorg. Goede zorg slaat sluipenderwijs om in compassie-moeheid, verwaarlozing of onjuiste behandeling. Dit is vaak een gevolg van overbelasting, onmacht, onkunde of onwetendheid. In deze workshop leer je deze signalen herkennen en je leert passende ondersteuning te bieden voor de mantelzorger en naasten.

De workshop is bedoeld voor ieder die als vrijwilliger of beroepskracht actief is voor maatschappelijke organisaties. Je biedt veelal zorg, persoonlijke ondersteuning of welzijnsactiviteiten en/of geeft ondersteuning aan mantelzorgers.

De workshop wordt corona-proof bij PEP Den Haag op de Riviervismarkt verzorgd.

Schrijf je in via de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie
Go to Top