PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via de link onderaan deze pagina.

De afgelopen periode heeft Den Haag nog meer dan normaal laten zien wat een veerkrachtige stad het is. Overal staken mensen de handen uit de mouwen om elkaar te helpen in deze tijd van crisis. Of het nu een briefje aan het raam was om boodschappenhulp aan te bieden, de Participatiekeuken die warme maaltijden verzorgde voor ouderen of het Vadercentrum dat mondkapjes maakte, enorm veel mensen wilden hun steentje bijdragen. De stad bruiste van de vrijwillige energie.

Nu we langzaam uit de lockdown komen maken we de balans op. Meer dan ooit ziet men het belang van vrijwillige inzet in. En deze inzet zal ook de komende tijd essentieel zijn om samen door deze crisis te komen. Wat hebben betrokken inwoners en organisaties nodig om zich in te zetten voor anderen? Welke initiatieven zijn duurzaam en hoe kunnen deze doorgaan? Kortom, hoe houden we deze nieuwe vrijwillige energie vast?

Gastspreker Lucas Meijs

Lucas Meijs, hoogleraar Strategische filantropie en vrijwilligerswerk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vertelt over wat de coronacrisis ons geleerd heeft over vrijwilligerswerk, en hoe we dat kunnen verduurzamen.

Daarnaast worden verschillende initiatieven die zijn ontstaan tijdens de crisis in de spotlight gezet. Zij zullen vertellen over hoe hun initiatief tot stand is gekomen en hoe zij de toekomst van hun initiatief zien.

Toegankelijkheid

Heb je vragen over de toegankelijkheid van deze locatie zoals geschiktheid voor gebruik van een rolstoel of audiologische hulpmiddelen? Neem contact op met Sophie van Eck [email protected].


Bij deze bijeenkomst zullen de op dat moment geldende coronamaatregelen in acht worden genomen.

Terug