Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voor Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, kleurt ook dit jaar van 25 november t/m 1 december het Haagse Stadhuis een week lang oranje. Dit jaar breiden we onder andere uit naar de Centrale Bibliotheek, de Grote Marktstraat en Stadsdeelkantoor Escamp.

Het is een bijzondere editie waarin Den Haag nog meer ‘kleur’ bekent. Zo ondertekent op 25 november burgemeester Van Zanen het UN manifest ‘Safe Streets’. Dit manifest roept overheden op om straatintimidatie te agenderen en aan te pakken. Op donderdag 26 november van 19.00 – 20.00 vindt er in de Centrale Bibliotheek een debat plaats over de staat van veiligheid in onze Haagse straten.

Om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp willen we samen zorgen voor een nog groter bereik. Wij roepen op om deel te nemen aan deze campagne en samen een vuist te maken tegen geweld tegen vrouwen!

Hoe kan je meedoen ?

Voor iedereen zónder eigen locatie:
– download hier de social media banner en plaats deze voor 1 week over je profielfoto
– Bestel hier jouw poster en hang deze voor je raam
– Laat jouw achterban weten dat het Orange the World is en roep hen op ook de banner online te gebruiken.
– Laat ’s nachts binnen een oranje lamp branden of bedenk een persoonlijke oranje actie, maak een foto en plaats het op een van je social media kanalen.
– Deel onze berichten/pagina via de eigen kanalen (Facebook, Instagram, Twitter).

Voor instellingen/organisaties en bedrijven mét eigen locatie:
– Zet jouw theater/culturele instelling of café in oranje schijnwerpers of laat ’s nachts binnen een oranje lamp branden.
– Bestel hier de poster en hang deze voor het raam.
– Maak een foto van jouw oranje gebouw en deel deze tussen 25 november en 1 december op social media.

En natuurlijk kijk en luister naar het debat op 26 november van 19.00-20.00 uur. Live te zien op www.haagsevrouwendagen.nl. Aanmelden is niet nodig.

Wij hopen van harte dat jullie, net als wij, zoeken naar een manier om bij te dragen aan deze ontzettend belangrijke campagne en ons op de hoogte willen houden van jullie acties.

Wil je op de hoogte blijven van deze en andere activiteiten rond vrouwenemancipatie in Den Haag? Sluit je dan aan bij onze Facebookgroep Haags Emancipatie Netwerk.

Heb je een vraag?

BEL OF MAIL DE PEP HELPDESK!

Telefoon: 070-3024444

E-mail: [email protected]

PEP geeft antwoord!

Go to Top