Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De exacte data voor deze creatiesessies worden in overleg met de deelnemers bepaald. Zie info onder het kopje ‘aanmelden’.

PEP Den Haag, Stichting Werk&Mantelzorg en de gemeente Den Haag zijn een programma gestart om bij werkgevers aandacht te vragen voor werk en mantelzorg. Want een kwart van de werkenden combineert werk met mantelzorgtaken. We hebben op 20 april een online kick-off gehad, en we waren op weg naar een hackathon in november.

Tijdens de hackathon wilden we ervaringen van werkende mantelzorgers en van leidinggevenden/werkgevers gebruiken om ideeën te bedenken die écht het verschil maken. Vanwege corona hebben we besloten om de fysieke hackathon aan te passen naar 5 online creatiesessies. Tijdens deze creatiesessies gaan we met een kleine groep op zoek naar ideeën die werkgevers helpen om goed na te denken over werk en mantelzorg. Per online sessie behandelen we 1 doelgroep/onderwerp.

Doelgroepen en onderwerpen

MKB
Wat heeft MKB Den Haag nodig om werk en mantelzorg op te pakken? Denk mee over concrete tools waar jij als werkgever of werkende mantelzorger binnen een kleinere organisatie echt wat aan hebt.

Migratieachtergrond
Hoe maken we werk en mantelzorg belangrijk bij organisaties met vooral werknemers met een migratieachtergrond? Den Haag heeft een rijke diversiteit, dat uit zich ook in mantelzorg en daarmee ook werk en mantelzorg. Wat hebben deze werkgevers en werknemers nodig om werk en mantelzorg aan de orde te stellen en het taboe over dit onderwerp te doorbreken?

Mantelzorgmakelaars
Hoe kunnen we bij werkgevers aandacht krijgen voor mantelzorgmakelaars of andere hulpverleners? Mantelzorgmakelaars staan naast de mantelzorger, helpen mee om overzicht voor de mantelzorger te maken en nemen soms de organisatie en het regelen even over. Dit kan overbelasting voor de werkende mantelzorger voorkomen.

Tools
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat grotere werkgevers in Den Haag belangstelling krijgen voor de tools van We Helpen (Bordje Vol, Moeder aan de Lijn, etc) en ook van Werk&Mantelzorg? Welke tools zouden werkgevers belangrijk vinden, of zouden wij, voor hen, belangrijk kunnen maken?

Lerend netwerk
Hoe maken we een lerend netwerk van werkgevers? Er zijn in Den Haag heel veel verschillende werkgevers. De verschillen lijken groot, maar zouden misschien wel kleiner zijn als het om werk en mantelzorg gaat. Hoe kunnen werkgevers (en werkende mantelzorgers) van elkaar leren en elkaar inspireren. Hoe kunnen de gemeente Den Haag en PEP daarbij faciliteren?

Aanmelden

Wil je in een online sessie van maximaal 2,5 uur meedenken over 1 van deze onderwerpen, meld je dan aan via mail aan Martijn Tillema, [email protected] van Werk&Mantelzorg. Vermeld naam, telefoonnummer, organisatie en wat je aanleiding is om mee te doen (werkende mantelzorger, HR-professional, enz.). En geef ook aan welk onderwerp jou het meest aanspreekt.

We willen de sessies graag vóór 16 november laten plaatsvinden. Zodra we de groepen compleet hebben, zullen we gemeenschappelijk de data plannen.

Heb je in de tussentijd vragen over werk en mantelzorg in het algemeen of de online creatiesessies, neem dan contact op met Martijn Tillema, [email protected] of Isolde Verburgt, [email protected] van PEP Den Haag.

Heb je een vraag?

BEL OF MAIL DE PEP HELPDESK!

Telefoon: 070-3024444

E-mail: [email protected]

PEP geeft antwoord!

Go to Top