Mantelzorg werkt!

Logo Werk en Mantelzorg

Wist je dat 1 op de 5 werknemers ook mantelzorger is? Door maatschappelijke en demografische ontwikkelingen groeit dit aantal snel. De druk op mantelzorgers neemt dus toe. 

45% van de mantelzorgers ervaart de combinatie van werk en mantelzorg als zwaar tot overbelastend en 20% ervaart combinatiedruk. Dit kan leiden tot ziekteverzuim en uitval. 

Werkgevers die een goed (mantel)zorgvriendelijk beleid hebben, hebben minder ziekteverzuim en ziektekosten. Daarnaast draagt het bij aan de tevredenheid, betrokkenheid, inzetbaarheid en vitaliteit van werknemers. Toch wordt er nog veel te weinig over gesproken. Er leven nog veel taboes en vooroordelen rondom dit thema. 

Kom naar de inspiratiebijeenkomst Mantelzorg werkt!

Wij nodigen je uit om mee te praten over een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

  • Ben je bij de organisatie waar je werkt betrokken bij het personeelsbeleid? Schrijf je in voor deze gratis bijeenkomst op maandag 27 mei van 12 tot 15 uur bij PEP Den Haag, Riviervismarkt 2.
  • Ben je niet betrokken bij het personeelsbeleid, maar vind je mantelzorg wel een belangrijk thema? We waarderen het zeer als je deze uitnodiging doorstuurt aan iemand die dat wel is binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld een hr-medewerker, preventiemedewerker of de directie.

Programma

Tijdens de bijeenkomst worden werkgevers en werkende mantelzorgers op inspirerende wijze geïnformeerd over het thema. Geïnteresseerde werkgevers komen meer te weten over wat zij kunnen doen om de combinatie werk en mantelzorg gemakkelijker te maken voor hun werknemers. Mantelzorgers leren hoe zij op een goede manier zorg- en werktaken kunt combineren zodat ze niet overbelast raken. Daarnaast delen mantelzorgvriendelijke werkgevers en werkende mantelzorgers hun ervaringen.

12:00 – 12:30 Inloop met lunch
12:30 – 12:35 Welkom en toelichting programma door dagvoorzitter.
12:35 – 12:55 Wat is van belang om succesvol met het thema aan de slag te gaan? - Door Stichting Werk en Mantelzorg.
12:55 – 13:20 Praktijkvoorbeelden: interviews met 2 organisaties die de erkenning Wij werken mantelzorgvriendelijk hebben en 2 werkende mantelzorgers over hun ervaringen.
13:20 – 13:30 Pauze
13:30 – 14:20 Workshops

  • Workshop 1: intervisie voor mantelzorgvriendelijke werkgevers: waar lopen zij tegenaan? (voor werkgevers).
  • Workshop 2: mantelzorgondersteuning in Den Haag (voor werkgevers en mantelzorgers).
  • Workshop 3: positieve mantelzorgstrategieën (voor mantelzorgers). 

14:20 – 14:30 Terugkoppeling workshops en afsluiting door dagvoorzitter. 
14:30 – 15:00 Netwerkborrel

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan Wai-Kin Chung wk.chung@pepdenhaag.nl

Terug