Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Kompassie en PEP Den Haag organiseren de inspiratiebijeenkomst Mantelzorg & GGZ op maandag 9 november. De bijeenkomst kan door 15 personen fysiek bijgewoond worden in het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 (locatie Nutshuis wordt verplaatst naar online). De overige deelnemers kunnen online aanwezig zijn. Geef bij je aanmelding aan of je fysiek of online aanwezig wilt zijn.

Programma Mantelzorg en GGZ

Psychische problematiek raakt niet alleen de persoon zelf, maar ook naasten. Voortdurende zorg, onvoorspelbaarheid, veranderende relaties, onwetendheid/onbegrip van de omgeving, onmacht en verdriet kosten veel tijd en energie. Dit kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten, maar ook gevoelens van eenzaamheid. Hoe blijf je als naaste in balans?

De bijeenkomst staat in het teken van (h)erkenning van eigen verwachtingen, wensen en verlies, en de balans tussen zorg voor een naaste en eigen behoeften en grenzen. Je bent niet alleen.

14:30 – 14:45 uur – Inloop
14:45 – 16:30 uur
Welkom en opening bijeenkomst
Ervaringsverhaal
Spreker Jopke Kruyt.
Over levend verlies, eigen grenzen en mentale kwetsbaarheid

Over spreker Jopke Kruyt

“Ik heb jaren gewerkt als wijkverpleegkundige in een wijk waar veel speelde, zowel op het sociale als het psychiatrische vlak. Hier ligt mijn basis om in alle situaties te kijken naar de hele omgeving. Ik zag hoe groot de invloed van een ziekte of psychische kwetsbaarheid kan zijn op een gezin en de omgeving. Ook in mijn eigen omgeving kreeg ik te maken met familieleden en vrienden met een naaste met langdurige psychische kwetsbaarheid. De afgelopen 2 jaar ben ik me daarom meer gaan verdiepen in verlieskunde en levend verlies”.

Voor wie is de bijeenkomst Mantelzorg en GGZ

Professionals en vrijwilligers uit het Haagse veld van zorg en welzijn die zorgdragen voor een naaste met psychische klachten en hun persoonlijke en professionele ervaringen willen delen met lotgenoten en kennis willen opdoen over begrenzing.

Meld je nu aan

Wij kijken uit naar jouw komst! Verzeker jezelf van een plaats door een mail te sturen naar PEP adviseur Aysien Zondervan [email protected], met daarin je voor- en achternaam, telefoonnummer en bij welke organisatie je werkzaam bent. Laat ook weten of je bij de bijeenkomst fysiek of online aanwezig wilt zijn.

 

Kijk ook eens bij Preventie overbelaste mantelzorgers

Heb je een vraag?

BEL OF MAIL DE PEP HELPDESK!

Telefoon: 070-3024444

E-mail: [email protected]

PEP geeft antwoord!

Go to Top