Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Leer meer over actuele emancipatiethema’s

Weet jij als organisatie hoe vrouwen meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt? Wat is het verband tussen economische zelfstandigheid en huiselijk geweld? Hoe bepalend zijn de gevolgen van de rolverdeling binnen het gezin voor de identiteitsontwikkeling van kinderen? Wil je ook weten hoe je deze kennis effectief kunt toepassen en bespreekbaar kunt maken in je organisatie? Dan is de Leergang Emancipatie de training voor jou.

Ontwikkeling van emancipatie in de organisatie

De leergang is ontwikkeld voor bestuurders en vrijwilligers van vrouwenorganisaties die behoefte hebben aan inhoudelijke informatie over actuele emancipatiethema’s. De leergang is ook gericht op organisaties en initiatiefgroepen die zich bezighouden met de positieverbetering van vrouwen en die meer verdieping willen in hun toepasbare kennis over emancipatie. De gehele leergang bestaat uit zes bijeenkomsten, met elk een eigen onderwerp. Deelnemers worden aangeraden om alle bijeenkomsten bij te wonen maar het is ook mogelijk om losse modules te volgen. Na het bijwonen van minimaal vier bijeenkomsten een certificaat. Alleen de modules huiselijk- en seksueel bestaan uit twee bijeenkomsten vanwege de hoeveelheid informatie in de training. De bijeenkomsten worden ondersteund met lesmateriaal dat gratis ter beschikking van de cursisten wordt gesteld. De lessen richten zich op het overdragen van kennis, interactie en de lokale Haagse praktijk. Er is voldoende ruimte voor eigen inbreng, het voorleggen van eigen casussen en Haagse cijfers, feiten en oplossingen.

Programma

  • 3 november 2020 – Emancipatie in vogelvlucht
  • 10 november 2020 – Vrouwen en economische zelfstandigheid
  • 17 november 2020 – Verdeling zorg en arbeid
  • 24 november 2020 – Beeldvorming en vrouwelijk leiderschap
  • 1 december 2020 – Huiselijk- en seksueel geweld deel II
  • 8 december 2020 – Huiselijk- en seksueel geweld deel I

Voorwaarden deelname

De trainingen worden i.v.m. corona online gegeven via Zoom. Deelnemers moeten in staat zijn de training via Zoom te kunnen volgen. Voorafgaand aan de training ontvangen deelnemers die zich aangemeld hebben een zoomlink. Bij het deelnemen aan 4 bijeenkomsten, ontvangt de cursist een certificaat.

Naam trainer

Nathaly Mercera en Aysien Zondervan in samenwerking met professionals uit diverse Haagse organisaties

 

? Kijk ook eens bij Netwerk rondom Emancipatie

Go to Top