Laden Evenementen

In deze interactieve training leer je het herkennen van Jonge Mantelzorgers. De signalen, gevolgen, het gesprek aangaan, ondersteunen en de mogelijkheden.

In Den Haag zorgt 1 op de vijf jongeren voor een vader, moeder, broer, zus, opa of oma. Dit is vaak vanzelfsprekend, maar het kan ook (te) zwaar zijn in combinatie met school, studie of werk. Voor jonge mantelzorgers met een niet-westerse achtergrond kan het soms nog vanzelfsprekender zijn om dit te doen. Het is dan lastig om bijvoorbeeld grenzen aan te geven als het teveel wordt.

Wat kun je als professional of vrijwilliger van een organisatie voor deze jongeren betekenen? Jongeren laten niet altijd merken dat ze in deze situatie zitten.

In deze interactieve training gaan we samen met het thema Jonge Mantelzorg aan de slag. Na een ervaringsverhaal kijken we naar de signalen, gevolgen, het herkennen en vinden van Jonge Mantelzorgers maar ook het bespreekbaar maken en ondersteunen. We maken ruimte voor casuïstiek. We kunnen vraaggesprekken oefenen en we staan stil bij de sociale kaart voor Jonge Mantelzorgers. Na afloop krijgen jullie extra informatie en tools mee.

Go to Top