Laden Evenementen

Dit event wordt georganiseerd door Gemeente Den Haag en Stichting Roze 50+.

Beste genodigde,

Den Haag wil een stad zijn waarin iedereen meetelt en kan meedoen, ongeacht seksualiteit, genderidentiteit, afkomst, cultuur of geloof. Om die reden is Den Haag Regenboogstad. Dat wil zeggen dat de gemeente zich inspant voor gelijke rechten en sociale acceptatie van queer personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen).

Graag nodigen wij u uit voor een inspiratiebijeenkomst over de veiligheid, zichtbaarheid en acceptatie van roze ouderen in Haagse zorg- en welzijnsorganisaties. We gaan in gesprek over het thema en over wat uw organisatie kan doen zodat queer personen zich welkom voelen.

Waarom deze uitnodiging?

Onderzoek en ervaringsverhalen leren ons dat veel queer personen niet open durven te zijn over hun seksuele voorkeur, genderidentiteit of seksediversiteit. Ook blijkt dat veel zorg- en welzijnsorganisaties zich niet bewust zijn van deze doelgroep. Onvoldoende kennis en niet of onvoldoende aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van deze cliënten, leidt ertoe dat zij zich niet herkennen in het activiteiten-aanbod, zich onveilig en vaak onbegrepen voelen. Veel queer personen kiezen er voor hun ware identiteit geheim te houden uit angst voor discriminatie en pesterijen. Dit geldt zeker voor ouderen uit deze groep.

Stichting Roze 50+ organiseert in opdracht van en samenwerking met de gemeente Den Haag deze inspiratiebijeenkomst. In de bijlage vindt u het programma.

Wanneer: 16 december 2022 van 14.00 uur tot 17.00 uur
Waar: Wijndaeler Centrum
Adres: Catharina van Rennesstraat 8, 2551 GM Den Haag

Aanmelding

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst gericht op professionals en vrijwilligers in de zorg en welzijn. U kunt zich aanmelden voor 9 december via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u een week van tevoren een bevestiging en routebeschrijving.

Covid-maatregelen

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en gaan ervan uit dat de bijeenkomst fysiek kan plaatsvinden. Mochten de maatregelen het niet toelaten zullen we de bijeenkomst verplaatsen.

Tot 16 december!

Met vriendelijke groet,

Wethouder Mariëlle Vavier

Go to Top