Inspiratiebijeenkomst GGZ en familieondersteuning

PEP Den Haag en Kompassie organiseren de inspiratiebijeenkomst GGZ en familieondersteuning op dinsdag 18 september 2018 bij PEP Den Haag van 15:00 – 18:00. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen.

De bijeenkomst staat in het teken van bewustzijn creëren en kennis delen over GGZ en familieondersteuning. Ruim 4 op de 10 Nederlanders krijgt te maken met psychische problemen. Het ondersteunen van een naaste met psychische problematiek heeft grote impact op de hele familie. De psychische druk bij mantelzorgers is daarnaast groot. Aandacht voor en ondersteuning van deze groep mantelzorgers is noodzakelijk om met voldoende energie de zorg zo lang mogelijk vol te houden en met hun inzet bij te dragen aan de genezing of herstel van de zorgvrager.

Onderzoek laat zien dat mantelzorgers heel bescheiden zijn in het vragen om informatie en advies voor zichzelf. Vraagverlegenheid speelt hierbij ook een grote rol (schaamte, taboe). waardoor overbelasting op de loer ligt.

Aan verschillende werktafels kunt u in gesprek over vraagstukken als: 
Tegen welke vraagstukken loop je als professional aan?  Hoe kan er sneller gesignaleerd worden dat een mantelzorger (over)belast is? Hoe ga je om met vraagverlegenheid? Hoe behoud of vergroot je de veerkracht van mantelzorgers? Hoe werk je samen met families? Hoe leg je verbindingen tussen de zorgvrager, familie, informele en formele zorg? Hoe ziet een duurzame samenwerking tussen de partijen in het werkveld van de GGZ zorg eruit?

De uitkomsten van de werktafels worden gebundeld en vertaald in een handzaam overzicht ‘best practices GGZ en Familieondersteuning’. 

Programma

14:30 – 15:00      Inloop
15:00 – 15:10      Welkom en toelichting programma door dagvoorzitter
15:10 – 15:45      Inspiratie: verschillende experts aan het woord
15:45 – 16:15      Bewustzijn: voorbeelden uit de praktijk
16:15 – 16:30      Pauze
16:30 – 17:00      Informatie delen: werktafels
17:00 – 17:30      Samenvatting
17:30 – 18:00      Borrel
18:00                  Einde

Meld u nu aan
We kijken uit naar uw komst! De plaatsen zijn beperkt. Verzeker uzelf daarom nu al van een plaats door een mail te sturen naar PEP adviseur Wai-Kin Chung, wk.chung@pepdenhaag.nl o.v.v. ‘inspiratiebijeenkomst GGZ en familieondersteuning’ met daarin uw contactgegevens.

Terug