Haags Keurmerk, start nieuw traject

Logo HKV

In vier maanden het HKV-certificaat voor jouw vrijwilligersorganisatie? Op 23 juli starten de nieuwe trajecten.

Het Haags Keurmerk voor Vrijwilligersorganisaties is bedoeld voor de kleinere vrijwilligersorganisaties die zonder of met een gering aantal betaalde krachten hun werk doen. Daarmee onderscheidt het Haags Keurmerk zich van het landelijk keurmerk Goed Geregeld van het NOV. De gemeente Den Haag stelt steeds vaker een keurmerk als voorwaarde bij het toekennen van subsidies.

Hoe werkt het Haags Keurmerk?
In nauw contact met één van onze adviseurs werk je aan een gedegen plan voor je vrijwilligers. Daarbij is het niet alleen van belang dat dit goed op papier staat, we helpen je juist ook dit plan in de praktijk te brengen. Samen met de vrijwilligers. Zo creëer je draagvlak voor je ideeën en geef je vrijwilligers de kans om ook mee te helpen van hun inzet een succes te maken. De stappen:

Stap 1 Een verkennend gesprek
Stap 2 HKV-cursus Online via ZOOM
Stap 3 Eindgesprek met vrijwilligers
Stap 4 Het certificaat

Geen kosten voor Haagse organisaties
Voor Haagse organisaties is het behalen van het keurmerk kosteloos. De gemeente Den Haag hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar vrijwilligersorganisaties. De kosten van het traject voor het Haags Keurmerk Vrijwilligers, worden volledig vergoed door de gemeente Den Haag. Voorwaarde is wel dat de organisatie zich richt op Den Haag. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij je wel helpen, maar tegen betaling. Neem hiervoor contact met ons op.

Terug