Laden Evenementen

Jezelf mogen zijn, voor veel queer meiden en vrouwen is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. Zij ondervinden veel belemmeringen in de samenleving als het gaat om acceptatie. Een veilige omgeving waarin zij uit de kast kunnen komen is daarom van cruciaal belang voor hen. Door Coming Out Day te vieren, laten we als samenleving zien dat het ok is om te zijn wie je bent.

Want lang niet altijd worden queer vrouwen geaccepteerd of gesteund door hun eigen familie. Ze worden doodgezwegen, uitgesloten of kiezen er zelf maar voor om geen of beperkt contact te hebben. Dit leidt tot verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen en mentale problemen bij zowel jonge meiden als bij volwassen vrouwen. Samen kunnen we een veiligere omgeving creëren.

Programma

Tijdens deze editie van het Haags Emancipatienetwerk gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, ouders, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers over de acceptatie van de queer vrouwen.

We gaan het hebben over:
– Het belang van acceptatie door je eigen omgeving.
– Het nut van een coming out (westers idee of heteronormatief?).
– De acceptatie en het uitkomen voor je seksuele geaardheid bij biculturele families.

Over het Haags Emancipatienetwerk

In de aanloop naar Coming Out Day 2022 organiseren we dit Haags Emancipatie Netwerkevent samen met The L*World, Stichting Rainbow en Mil Colores. Het Haags Emancipatienetwerk is een uniek samenwerkingsverband tussen vrouwenorganisaties en maatschappelijke organisaties. Individuen, professionals en vrijwilligers die zich bezighouden met de positieverbetering van vrouwen treffen elkaar hier.

Go to Top