Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De jaarlijkse conferentie van De Haagse Maatschap staat in het teken van het recht op werk, en effectieve interventies om de economische zelfstandigheid van Haagse vrouwen te bevorderen. Diverse professionals, vrijwilligers en bestuursleden van vrouwenorganisaties kunnen hierover hun kennis en ervaring delen. Meld je aan.

Programma

• Welkomstwoord namens De Haagse Maatschap door Ingrid Suasso, directeur van Taal aan Zee.
• Korte presentatie van de uitkomsten van een inventarisatie onder 60 Haagse vrouwen. Trix van der Kamp (onderzoeker) en Rozemarijn van de Kerk, manager stichting Yasmin.
• Interview met Els Kok, Projectleider Effectiviteit en vakmanschap bij Movisie over het rapport Re-integratie van vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt, onlangs gepubliceerd door Movisie en het Verwey-Jonker Instituut.
• Inleiding van Mr. Dr. Anja Eleveld, Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de vormgeving van basisbanen voor mensen met een bijstandsuitkering, vanuit het perspectief van het grondrecht op werk en gelijk loon.
• Reactie op het idee de basisbanen door de gemeente Den Haag, mede naar aanleiding van een aangenomen motie (onder voorbehoud).
Annemieke de Jong, de drijvende kracht achter Steunpunt Studerende Moeders, tevens actief bij FNV Vrouw, deelt haar kennis en ervaring over het coachen en begeleiden van vrouwen naar werk en opleidingstrajecten.
• Spoken word door Nora Akchar, trainer, storyteller en medeoprichter van jikproductions.com/trauma

Er is uiteraard volop ruimte voor discussie, vragen en netwerken. Dit is onder leiding van Fatma Suslu, opleidingscoördinator Moederklassen, School for Business Support, onder andere van ROC Mondriaan, tevens winnares van de Kartiniprijs 2019.

Je bent van harte welkom!

Aanmelding is tot en met 9 december mogelijk!

Aanmelden

Bekijk ook deze workshops van De Haagse Maatschap:

27 november: Studiefaciliteiten, voor sleutelpersonen van vrouwenorganisaties

Heb je een vraag?

BEL OF MAIL DE PEP HELPDESK!

Telefoon: 070-3024444

E-mail: [email protected]

PEP geeft antwoord!

Go to Top