Bijeenkomst ‘In gesprek met ouderen over eten’

Problemen rondom de voeding komen veelvuldig en steeds vaker voor bij thuiswonende ouderen. Terwijl eten zo’n wezenlijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven voor ouderen.

Het lectoraat Mantelzorg en de opleiding Voeding en Diëtetiek van De Haagse Hogeschool voeren samen met o.a. diëtistenpraktijk VodiService, ontwerpbureau Cocreatives en PEP een project uit om de dialoog over eten te bevorderen tussen ouderen, zorgprofessionals en mantelzorgers. Over de resultaten van dit project organiseren wij een bijeenkomst.

Onder eten verstaan we voedselkeuze/menu, boodschappen doen, voedselbereiding, de maaltijd zelf en de setting waarin de maaltijd genuttigd en genoten wordt.

Wat gaan we doen?

De resultaten van dit onderzoeksproject worden besproken en we gaan aan de slag met de ontwikkelde tools ter ondersteuning van professionals, mantelzorgers of vrijwilligers om in gesprek te gaan met ouderen over ‘het eten’.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor wie zorg verleent aan zelfstandig wonende, kwetsbare ouderen. Dit zijn bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, POH, casemanagers, huisartsen, diëtisten, maaltijdservice medewerkers, zorgvrijwilligers en mantelzorgers.

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Mocht je verhinderd zijn dan stellen wij het op prijs wanneer je deze mail doorstuurt naar een collega.

Terug