Op de agenda van PEP

Bent u een maatschappelijke organisatie in Den Haag en heeft u een interessante bijeenkomst of training voor andere spelers in het Haagse maatschappelijk veld in de planning staan? Meld dan via dit formulier zelf uw agendapunt aan!
Heeft u ook een passende foto beschikbaar, stuur deze dan onder vermelding van uw agendapunt naar: s.vaneck@pepdenhaag.nl

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Inspiratiebijeenkomst Mantelzorg werkt!

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

IMAGINE workshop

De workshop IMAGINE wordt door Patrick van Engels van Emancipator aangeboden. De #MeToo-beweging heeft laten zien hoe groot het probleem is van geweld tegen vrouwen en meisjes. En dan hebben we nog maar het topje van de ijsberg gezien. Er zijn veel vormen van gender-gerelateerd geweld, gedrag en opmerkingen: in de media, op straat, bij sportclubs, tijdens het uitgaan en op scholen. De mate waarin seksueel geweld en intimidatie voorkomt onder jongeren is alarmerend hoog. Jongeren zijn tevens een risicogroep voor het meemaken van seksueel geweld en (seksuele) intimidatie. Thema’s die in de workshop worden behandeld: sekse en gender, vooroordelen en stereotypen, grenzen herkennen en relaties, groepsdruk en (seksueel) geweld. De IMAGINE-workshop draagt bij aan de bewustwording van jongeren rond thema’s als mannelijkheid en vrouwelijkheid, relaties en seksualiteit, grenzen en (seksuele) grensoverschrijding, en het voorkomen van geweld. De workshop is op maat en richt zich op het betrekken van jongens en (jonge) mannen, om de kans op seksuele intimidatie en seksueel geweld tegen meisjes en vrouwen te verkleinen.